Sosyal Medya

Dünya

'Sizi işe alamayız çünkü Müslümansınız'

Hindistan'da Müslüman bir genç, iş başvurusu yaptığı şirketten "Müslüman olduğu" gerekçesiyle red cevabı aldı



Hindistan'da Müslümanlara yönelik ayrımcılıklara bir yenisi eklendi. Bir genç iÅŸ baÅŸvurusu yaptığı ÅŸirketten red cevabı aldı, cevap mailinde red gerekçesinin gencin dini olduÄŸu belirtildi. Åžirket, Müslüman çalıştırmadıklarını ve iÅŸ baÅŸvurusunu reddettiklerini belirtti.

Hindistan'da yüksek lisans eÄŸitimini tamamlamış bir Müslüman genç olan ZiÅŸan Ali Han, ülkede elmas ihracatı yapan Hare Krsihna Export PVT. Ltd. ÅŸirketine iÅŸ baÅŸvurusunda bulunduÄŸunu belirtiyor. Han, kendisine 20 dakika sonra malille dönüÅŸ yapıldığını ve mailde ÅŸu ifadelerin yer aldığını söylüyor, "BaÅŸvurunuz için teÅŸekkür ederiz. Üzülerek belirteyim ki biz sadece Müslüman olmayan çalışanları kabul ediyoruz."

Ali Han, maili ilk gördüÄŸünde büyük ÅŸaÅŸkınlık yaÅŸadığını ve kendisine ÅŸaka yapıldığını düÅŸündüÄŸünü ifade ediyor ve keÅŸke baÅŸka bir gerekçeyle reddetselerdi diyor. Müslüman genç bu olay sosyal medya hesabı üzerinden paylaÅŸmasının ardından ÅŸirkete tepkiler artmaya baÅŸladı.

ŞİRKET GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDI

Olayın duyulmasının ardından ÅŸirketin üst düzey yöneticilerinden Mahendra S. Deshmukh bir özür açıklaması yaptı. Deshmukh açıklamasında, "Åžirketimiz iÅŸ baÅŸvurusunda bulunan kiÅŸiler arasında cinsiyet, kast veya din ayrımı yapmıyor. Bu konuda neden olduÄŸumuz incinmeden dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Bu yanlış maili çalışma arkadaÅŸlarımızdan Bayan Dipika göndermiÅŸ. Kendisi ÅŸirketimizde çalışmaya daha yeni baÅŸladı ve hala eÄŸitim sürecinde" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.