Sosyal Medya

Güncel

Polisten 60 yaşındaki çiftçiye tekme

Tokat'ta bir kooperatifin genel kurulunda çıkan olaylar sırasında polisin müdahalesi sert oldu. Polis 60 yaşındaki bir adamı da tekmeledi.



Tokat'ta Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi OlaÄŸan Mali Genel Kurulu öncesi mevcut baÅŸkan Yalçın Bekler ile eski baÅŸkan Cemalettin Uzamış taraftarları birbirine girdi. Çıkan olaylara polis müdahale etti.

78 bin üyesi bulunan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 64'üncü olaÄŸan mali genel kurulu dün sabah saatlerinde kooperatif binasında baÅŸladı. Çok sayıda polisin görev aldığı mali kurulda mevcut baÅŸkan Yalçın Bekler ile eski baÅŸkan Cemalettin Uzamış'ın taraftarları arasında zaman zaman gerginlik yaÅŸandı.

Kongrede mevcut baÅŸkanla eski baÅŸkanın taraftarları birbirine girdi. Çıkan kavgaya polisin müdahalesi sert oldu. Polisin yere düÅŸen bir çiftçiye tekme atması tepki çekti. Polisin tekme attığı üç çocuk sahibi çiftçi Mehdi Altınkaynak, ''Gözaltına alınan torunum Muharrem Keskin'in serbest bırakılması için götürüldüÄŸü polis aracına koÅŸtum peÅŸlerinden. 'Ne geliyorsun' diye bana vurdular, düÅŸürdüler. 'Vurmayın' dediysem de, ben 60 yaşındayım, bu yaÅŸtaki adama bu kadar iÅŸkence yaptılar'' dedi.

Çıkan olaylarda yere düÅŸerken polisin tekme attığı, Turhal merkezde yaÅŸayan 3 çocuk sahibi 60 yaşındaki çiftçi Altınkaynak, saat  08.00'de mali kurula gittiÄŸini söyledi.

Oraya gittiÄŸinde çalışmaların baÅŸlatıldığını belirten Altınkaynak ÅŸunları söyledi: Çiftçimiz oraya geldi, oy kullanmaya baÅŸladı. Oy kullanma baÅŸlayınca polis devamlı bize baskı yaptı, kullandırmamaya çalıştı. O arada çiftçiyi dışarıya attı. O sırada benim torunum Muharrem Keskin'e biber gazı sıktılar, arabaya götürdüler. Arabaya götürünce koÅŸtum peÅŸlerinden. ‘Ne geliyorsun' diye bana vurdular düÅŸürdüler. Tekmelerin altından bir zaman kalkamadım ben. ‘Vurmayın' dediysem de, ben 60 yaşındayım, bu yaÅŸtaki adama bu kadar iÅŸkence yaptılar. Bunun sorumlusu da oradaki emniyet amiridir. Ben oradaki polisleri tanımıyorum. Yapılan seçim seçime benzemiyor. Çiftçimizi orada boÅŸuna topladık, iÅŸkence yaptık çiftçimize. Çiftçimize oyu kullandırmadılar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.