Sosyal Medya

Güncel

TOKÄ°'den 250 lira taksitle 200 bin konut

Başbakan Davutoğlu, "Başta emeklililer ve dar gelirlilere hitap etmek üzere 240 ay vade, 250 TL taksitle TOKİ konutlarını sunacağız" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, AK Parti genel merkezinde AK Parti GeniÅŸletilmiÅŸ Ä°l ve Belediye BaÅŸkanları Toplantısı'nda, TOKÄ°'de yeni bir hamle baÅŸlatarak 200 bin yeni konut projesini hayata geçireceklerini belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"BaÅŸta emeklilerimiz olmak üzere, özellikle dar gelirlilere hitap etmek üzere, 75 metrekarelik geçmiÅŸte ürettiÄŸimiz konutları, ÅŸimdi 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunacağız inÅŸallah. Devlet memurlarının özel sektörde çalışan eÅŸ durumlarıyla ilgili yer deÄŸiÅŸtirme yönetmeliÄŸinde kesintisiz 3 yıl prim ödeme ÅŸartı vardı, bu 3 yıl prim ödeme ÅŸartını 2 yıla düÅŸürüyoruz."

TARIMSAL KOOPERATÄ°FLERÄ° BORÇLARI ERTELENECEK

Tarımsal kooperatiflerin bütün borçlarının da ertelenecek ve yeniden yapılandırılacağını açıklayan DavutoÄŸlu, "Damlama sulama yapanların elektrik fiyatlarını da yine 2015 yıl sonundan itibaren mevcut tarımsal sulama fiyatlarının altına çekiyoruz. 2015 yılı yaÅŸ çay alım fiyatını belirledik; geçen yıl 1.5 lira olan bu fiyatı, bu yıl yüzde 13 artışla 1.70 liraya çıkartıyoruz" dedi. 

250 TL'YE EV

TOKÄ°'de yeni bir hamle baÅŸlatacaklarını, geçmiÅŸte 631 bin konut inÅŸa eden TOKÄ°'nin, 200 bin yeni konut projesini hayata geçireceÄŸini aktaran DavutoÄŸlu, baÅŸta emekliler olmak üzere özellikle dar gelirlilere hitap etmek üzere 75 metrekarelik mimarı olarak en uygun ÅŸekilde üretilen konutların ÅŸimdi 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunulacağını ifade etti.

DavutoÄŸlu, "KılıçdaroÄŸlu, TOKÄ°'yi ve yapılan hizmetleri bilmediÄŸi için bizim çok iyi ÅŸartlarda saÄŸladığımız hizmetleri yeni vaat gibi sunmaya çalışıyor. 200 bin konutla baÅŸta emeklilerimiz olmak üzere konut ihtiyacını tümüyle karşılayacağız" diye konuÅŸtu.

Devlet memurlarının özel sektörde çalışan eÅŸ durumlarıyla ilgili yer deÄŸiÅŸtirme yönetmeliÄŸinde yer alan "kesintisiz 3 yıl prim ödeme ÅŸartı"nı son bir yılı kesintisiz olmak üzere 2 yıla düÅŸürdüklerini kaydeden DavutoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Tarımsal kooperatiflerin borçlarını ertelemeye karar verdik. Tarımsal kooperatiflerin bütün borçları ertelenecek ve yeniden yapılandırılacak. Tarımsal sulama ve sulama birliklerinin elektrik borçlarını bir kanun çıkararak yeniden yapılandıracağız. Damlama sulama yapanların elektrik fiyatlarını da yine 2015 yıl sonu itibarıyla mevcut tarımsal sulama fiyatlarının altına çekiyoruz. 

Seracılık faaliyetlerini 2015 sonundan itibaren tarımsal sulama tarifesi kapsamına alıp sulama ve elektrik maliyetlerini düÅŸürüyoruz. 42 ilimiz AB desteÄŸinden yararlanıyordu, 39 ilimizi de bütçeden biz karşılayacağız ve aynı kriterler geçerli olacak. Bu 1 milyar liraya yakın bir destek demektir. Eski serası olanların seralarını yenilemesi ve büyütmesi için faizsiz kredi veya hibe programı oluÅŸturuyoruz."

2015 yılı yaÅŸ çay alım fiyatını belirlediklerini bildiren DavutoÄŸlu, geçen yıl 1,5 lira olan fiyatı bu yıl yüzde 13 artışla 1,70 liraya çıkardıklarını vurguladı. DavutoÄŸlu, "Bu ÅŸu ana kadar yapılan en yüksek artışı temsil ediyor" dedi.

DavutoÄŸlu, "Kentsel dönüÅŸüm içine giren alanlarda elektrik ve su kesintileri ve düzenlemelerinde, mutabakata varılması halinde bu tür kesintiler de yapılmayacak" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.