Sosyal Medya

Coğrafyamız

Musul'un düşme nedeni sorulacak

Musul'un IŞİD'in eline geçmesi nedeniyle Musul'un düşme' nedenlerini araştırma komisyonu üyesi Şemri, 'Komisyon bugünkü toplantısında Maliki, Nuceyfi ve Barzani'ye Musul'un düşmesiyle ilgili soruşturma kapsamında sorular gönderilmesi yönünde karar aldı' dedi.



Irak'ta, "Musul'un düÅŸme" nedenlerini araÅŸtırma komisyonu, cumhurbaÅŸkanı yardımcıları Nuri el-Maliki ve Usame en-Nuceyfi ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani'nin soruÅŸturmaya dahil edilmesi yönünde karar aldı.

Komisyon üyelerinden Abdurrahim eÅŸ-Åžemri, "Komisyon bugünkü toplantısında Maliki, Nuceyfi ve Barzani'ye Musul'un düÅŸmesiyle ilgili soruÅŸturma kapsamında sorular gönderilmesi yönünde karar aldı" dedi.

Maliki, Nuceyfi ve Barzani'nin sorulara cevap verme zorunluluÄŸu bulunduÄŸunu ifade eden Åžemri, 3 yetkilinin komisyona davet edilmesi konusunda üyelerin görüÅŸ birliÄŸine varamadığını bu nedenle soruÅŸturmaya özel soruların yetkililere gönderilmesi yönünde karar çıktığını belirtti.

Maliki'nin Musul'un düÅŸüÅŸü sırasında Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı sıfatıyla, Barzani'nin Ninova'nın bazı bölgelerinde bulunan PeÅŸmerge güçlerinin sorumlusu olarak soruÅŸturma kapsamına alındığını kaydeden Åžemri, o dönem Meclis BaÅŸkanı olan Nuceyfi'nin hangi sıfatla soruÅŸturmaya dahil edildiÄŸine iliÅŸkin bilgi vermedi.

Söz konusu komisyon, Musul'un, IŞİD'in eline geçmesinden 5 ay sonra Kasım 2014'te parlamento tarafından kurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.