Sosyal Medya

Güncel

ABD uçakları Türkiyelileri vurdu

ABD ve beraberindeki koalisyon uçaklarının Tevvame'deki Nusret Cephesi merkezini vurduğu öne sürüldü...



ABD, Suriye'nin Ä°dlib'in Kafranbel ve Tevvame bölgesindeki Nusret Cephesi merkezini ve Halep'te bulunan Nusret Cephesi karargâhlarını bombaladığı bildirildi. Nusret Cephesi'ne yapılan saldırı sonucunda aralarında Türkiyeli vatandaÅŸların da bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸinin öldüÄŸü belirtildi.

Micro Blog Sitesi Twitter'da öne sürülen ve ajanslarda yer alan bilgilere göre; ABD uçakları Halep ve idlib'de en az 15 hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Nusret Cephesi'ne ait 4 karargah ve 3 cephaneliÄŸin vurulduÄŸu, Nusret Cephesi üyelerinin yanında, bölgedeki Türkiye vatandaÅŸlarının da öldüÄŸü bilgisi verildi. Gelen bilgilere göre ölü sayısının 17, yaralı sayısı ise 30 civarında olduÄŸu belirtildi.

ABD HAVA SAHASINI Ä°HLAL ETTÄ°

ABD ve koalisyon uçaklarının Türkiye'nin hava sahası kurallarını ihlal ettiÄŸi tahmin ediliyor. Angajman kurallarına göre Türkiye hava uçuÅŸlarına 5 kilometreden sonra müsaade etmemesine raÄŸmen uçakların, bu mesafeyi ihlal ettiÄŸi bilgisi verildi.

Halep Sivil Savunma merkezinde de ABD saldırıları sırasında 7 sivilin hayatını kaybettiğini onayladı.

ABD güçleri Ä°dlib'in Tevvame ilçesinde Nusret Cephesine baÄŸlı Türkiyeli grubunu hedef aldı. Bölgeden gelen ve teyit edilen haberlere göre, ilk belirlemeye göre 15 Türkiyeli vefat etti. Türkiyeli vatandaÅŸların Ä°stanbul, Kayseri, Adıyaman, Van, Konya ve 2'nin de Gaziantep'ten olduÄŸu bildirildi.

Gömülü resim için kalıcı bağlantı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.