Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Türkiye'nin ilk uydu merkezi açılıyor

Merkezde ilk olarak, Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın yapım ve montajı ile ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak.



Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AÅž (TUSAÅž) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi 21 Mayıs 2015 tarihinde açılıyor. Merkezde, Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın montaj yapımı, ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleÅŸtirilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yatırım maliyetleri Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı ve TÜRKSAT AÅž tarafından karşılanan merkezin iÅŸletmesi TUSAÅž tarafından yapılacak. Yaklaşık 3 bin 800 metrekarelik merkezde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleÅŸtirilecek.

Uluslararası uzay projelerine de hizmet verilecek merkezde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusunun ileri entegrasyon ve çevresel testleri yapılacak. Uydu bu testlerin ardından fırlatma sahasına TUSAÅž'tan gönderilecek.

Türkiye, dünyada az sayıda ülkede bulunan bu tesisle uzay sistemleri montaj, entegrasyon ve test hizmetleri alanında uluslararası oyuncu konumuna gelecek.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.