Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan TÜSİAD'a çağrı

Başbakan Ahmet Davutoğlu muhalefetin asgari ücret vaatlerini eleştirirken Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'ne seslendi: TÜSİAD açık konuşsun, çıksın ben 'Kılıçdaroğlu'nun görüşünü destekliyorum' desin.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu AK Parti Ä°l BaÅŸkanları toplantısında konuÅŸtu. Muhalefetin seçim vaatlerini eleÅŸtiren DavutoÄŸlu, TÜSÄ°AD'ın her fırsatta hükümeti eleÅŸtirmek için açıklama yaptığını söyledi, "Çıksınlar istatistiksel hesap versinler, asgari ücret bin 500 lira olursa kaç iÅŸyeri kapanır, asgari ücret 5 bin lira olursa açık iÅŸ yeri kalır mı?" diye sordu.

DavutoÄŸlu TÜSÄ°AD'ı "perde gerisinden muhalefete destek vermekle" suçladı:

"Perde gerisinden muhalefet partilerine destek vermek deÄŸil, çıksınlar açıkça destek versinler. TÜSÄ°AD çıksın ben 'KılıçdaroÄŸlu'nun görüÅŸünü destekliyorum' desin; Türkiye'de asgari ücret 1500 lira, hatta 2 bin lira, 2.500 lira olsun desin. Karşımıza perde gerisinden çıkmasınlar, açıkça çıksınlar. KonuÅŸacaklarsa açıkça konuÅŸsunlar. Çöken ekonominin altında kalırsınız. Bu ücretleri siz belirlediniz, biz belirlemedik. CHP’nin elini tutan yok, Ä°zmir Belediyesi’nde asgari ücreti 1500 lira yapsın."

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu AKP'nin Türkiye'nin 13 yıllık birikiminin tehlikeye atılmasına izin vermeyeceÄŸini söyledi:

"Karşımızda, iktidarlarında koalisyon kurma iddiasını hiçbir zaman gerçekleÅŸtiremeyecek olanlar muhalefette bir koalisyon kurmuÅŸ görünüyorlar ve tek hedefleri AK Parti'nin güç kaybetmesi, AK Parti'nin güç kaybetmesi üzerinden de Türkiye'nin 13 yıllık birikiminin tehlikeye atılması. Biz bu tuzaklara geçmiÅŸte gelmedik, ÅŸimdi de gelmeyeceÄŸiz."

'Türk siyasetinin öznesi AK Parti'dir'

DavutoÄŸlu AKP'nin konjonktürel olmadığını söyledi, "Türk siyasetinin öznesi olduÄŸunu" vurguladı. DavutoÄŸlu diÄŸer partilerin 'tepki siyaseti' yürüttüÄŸünü savundu:

"Türk siyasetinin öznesi AK Partidir. Milli birliÄŸi temsil eden AK Partidir, her yerde vatandaşıyla buluÅŸabilen tek parti AK Partidir. Onlar ise nesne, bütün önermeleri AK Parti'yi zayıflatmaya dönük. Sayın Bahçeli'nin bir sözü vardı, 'sizi takip edeceÄŸiz' diye. Bu bile siyaseten bizi takip ettiklerinin itirafı. Kendi yolunda yürü, millet ne diyecekse seni görsün. Ama onu bile yapamadılar. DiÄŸer liderlerin miting programına bakın, Türkiye’nin belli bir yerine sıkışmış durumdalar. Benim programlarını takip etmesi lazım ama edemez çünkü siyasetleri tepki siyaseti, nesne siyaseti." 

'Meydan okuyorum'

DavutoÄŸlu AK Parti'ye yönelen eleÅŸtirilerin asıl hedefinin "Türkiye'nin ikinci büyük istikrar dönemini dumura uÄŸratmak olduÄŸunu" savundu, Adnan Menderes dönemini birinci istikrar dönemi olarak iÅŸaret etti, AKP'nin ortaya koyduÄŸu Türkiye sözleÅŸmesinin karşısına muhalefetin de öneri getirmesini istedi:

"Hangi partinin böyle bir sözleÅŸme metni ortaya çıktı. Siz de kendi metinlerinizi ortaya koyun dedik. BaÄŸlayıcı bir söz söylemek yerine yalanlara, iftiralara meylettiler. Meydan okuyorum buradan. Bizim 100 maddelik yeni Türkiye sözleÅŸmesi karşısında nasıl bir türkiye istediÄŸinizi ortaya koyun. Yeni anayasayı birlikte konruÅŸalım ama karşımızda hiçbir ÅŸekilde sistematik bir vizyon yok."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.