Sosyal Medya

Güncel

Kaset soruşturmasında karar

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener'in kaset iddialarına ilişkin suç duyurusu üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, yetkisizlik kararı verildi.



Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Basın Suçları SoruÅŸturma Bürosu'nun yetkisizlik kararında, AkÅŸener'in avukatı aracılığıyla 11 Mayıs'ta bir televizyon kanalında yayınlanan programda hakkında ortaya atılan kaset iddialarına iliÅŸkin suç duyurusunda bulunduÄŸu anımsatıldı.

AkÅŸener'in "namus ve iffetine hakaret" ve "iftira" teÅŸkil eden sözler sarf edildiÄŸi gerekçesiyle ÅŸikayette bulunduÄŸu anlatılan kararda, AkÅŸener'in, TBMM BaÅŸkanvekili olarak Ankara'da bulunduÄŸu, söz konusu televizyon kanalının yönetim faaliyetini de BeÅŸiktaÅŸ'ta sürdürdüÄŸü aktarıldı.

Suçun iÅŸlendiÄŸi yerin öncelikli yetki kuralı gereÄŸince Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı yargı sınırları dahilinde kaldığı belirtilen kararda, bu kapsamda yetkisizlik kararı verilerek dosyanın, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na gönderildiÄŸi kaydedildi.

Meral AkÅŸener, hakkında ortaya atılan kaset iddiasına iliÅŸkin geçen hafta Latif ErdoÄŸan, Cemil Barlas, kanalın genel yayın yönetmeni ve programın sunucusu hakkında Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.