Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, Suriye sınırındaki jet sayısını artırdı

Türkiye, Suriye sınırında devriye gezen jetlerin sayısını 2'den 10'a çıkardı



Türkiye Suriye tarafından hava sahasına yönelik ihlal sayısının yoÄŸunlaÅŸması üzerine hudut boyunca devriye uçuÅŸu yapan F-16 sayısında ciddi ÅŸekilde artırıma gitti.

Daha önce çoÄŸunlukla 2 ile 6 uçakla yapılan devriye uçuÅŸları dün 10’a çıkarıldı. Türkiye’nin devriye uçuÅŸu yapan uçak sayısını artırması üzerine Suriye de yeniden füze radar kilitlemeyi gündemine aldı. Suriye dün iki Türk savaÅŸ uçağına 45 saniye süre ile radar kilitledi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı’ndan 19 Mayıs’ta sınırda yaÅŸanan geliÅŸmelerle ilgili ÅŸu bilgi paylaşıldı:

“10 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuÅŸu icra edilmiÅŸtir. Bu uçuÅŸlar esnasında; Hatay üzerinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra etmekte olan iki adet F-16 uçağımıza, Suriye’de konuÅŸlu SA füze sistemi tarafından, 14.15-14.22 saatleri arasında, toplam 45 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuÅŸtur.”

EGE’DE KARÅžILIKLI KÄ°LÄ°TLEME

Suriye’nin yanısıra Yunanistanda Ege’nin uluslararası hava saasında uçuÅŸ yapan Türk savaÅŸ uçaklarına radar kitledi. Genelkurmay’ın açıklamasında, “Ä°ki adet F-4 ve iki adet F-16 uçağı ile Ege eÄŸitim uçuÅŸu icra edilmiÅŸtir. Bu uçuÅŸlar esnasında; Yunanistan’ın iki adet F-16 uçağı, iki adet F-4 ve bir adet F-16 uçağımızı, toplam iki dakika süre ile radar kilidi muhafaza etmek suretiyle taciz etmiÅŸtir. Yürürlükteki Angajman Kuralı gereÄŸi tacize, uçaklarımız tarafından aynı ile mukabele edilmiÅŸtir.”

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.