Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin'de ulaşım ayrımcılığına tepki

İsrail'in Batı Şeria'dan çalışmak için her gün İsrail'e geçen Filistinlilere Yahudi yerleşimcilerle aynı ulaşım araçlarını kullanmayı yasaklama kararı yoğun tepki üzerine askıya alındı.



Ä°srail ordusundan salı günü yapılan yazılı açıklamada, çalışmak için her gün Ä°srail'e giden Filistinli iÅŸçilerin Batı Åžeria'ya giriÅŸ çıkışlarının, yeni bir düzenlemeye göre yapılacağı belirtilmiÅŸti.

BaÅŸlangıç olarak önümüzdeki 3 aylık dönemde uygulanacak düzenleme gereÄŸince Filistinlilerin, Yahudi yerleÅŸimcilerin kullandığı ulaşım araçlarına binmesine izin verilmemesi öngörülüyordu.

Ancak yoÄŸun tepkiler üzerine Ä°srail yönetimi bu uygulamanın askıya alınmasına karar verdi.

filistin1

Düzenleme, Filistinli iÅŸçilerin ancak çıkış yaptıkları kapıdan giriÅŸ yapabilmesi ve Batı Åžeria'ya geri dönüÅŸte, sadece belirlenen 4 geçiÅŸ noktasını kullanabilmesi öngörülüyordu.

Ä°srail basınında yer alan haberlere göre, Savunma Bakanlığının aldığı bu karar nedeniyle Batı Åžeria'da yaÅŸayıp her gün çalışmak için Ä°srail'e geçen ve sayılarının onbinleri bulduÄŸu belirtilen Filistinlilerden bazıları, evlerine geri dönüÅŸte fazladan saatlerce yol almak zorunda kalacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.