Sosyal Medya

Dünya

Nijerya'da intihar saldırısı

Nijerya'da düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü.



Nijerya'nın kuzeydoÄŸusundaki Adamawa eyaletinde bir köyde düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre dokuz kiÅŸi öldü. 

AA muhabirinin telefonda konuÅŸtuÄŸu görgü tanıkları, Garkida köyünde bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı patlatması sonucu en az dokuz kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini, 15 kiÅŸinin yaralandığını söyledi. 

Nijerya Savunma Bakanlığı sözcüsü Chris Olukolade de saldırıyı doÄŸruladı ancak ölü ve yaralı sayısına iliÅŸkin bilgi vermedi. 

Yine Nijerya'nın kuzeydoÄŸusunda Sabon Gari köyünde Boko Haram militanlarının yedi kadını kaçırdığı, kadınlardan birinin eÅŸini ise öldürdüÄŸü belirtildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir askeri yetkili olayı doÄŸrularken, bölgeden kaçan militanların arandığı kaydedildi. 

Boko Haram militanlarının geçen hafta ülkenin kuzeydoÄŸu eyaletleri Yobe ve Borno'da düzenlediÄŸi saldırılarda yaklaşık 70 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti. BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e göre, Nijerya'da Boko Haram'ın 2014 başından bu yana düzenlediÄŸi saldırılarda 7 bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.