Sosyal Medya

Dünya

Rusya'nın tatbikatları NATO'yu ürkütüyor!

NATO Rusya'nın askeri tatbikatlarından endişeli olduklarını açıkladı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya'nın yaptığı çok sayıdaki ani tatbikattan endişeliyiz" dedi.



NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın askeri tatbikatları hakkında endiÅŸeli olduklarını söyledi ve bu ülkeye tatbikatlar konusunda daha ÅŸeffaf olması çaÄŸrısında bulundu.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplantısı için Brüksel'de bulunan Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Stoltenberg, görüÅŸmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Stoltenberg, "Rusya'nın yaptığı çok sayıdaki ani tatbikattan endiÅŸeliyiz çünkü ani tatbikatlar sayısı ve boyutuyla sınırlarımızda öngörülebilirlik ve ÅŸeffaflığı azaltıyor. Bence Rusların askeri faaliyetleriyle ilgili daha ÅŸeffaf olmalarıyla da bunu deÄŸiÅŸtirmeye çalışmalıyız" dedi.

Stoltenberg, Lavrov'dan NATO ve Rusya arasındaki askeri iletiÅŸim kanallarının açık tutulmasını istediÄŸini çünkü bu hatların "daha öngörülebilirliÄŸe ve yanlış anlamaların giderilmesine katkı yaptığını" söyledi.

Stoltenberg, görüÅŸmede Lavrov'dan Rusya'nın "ayrılıkçılara desteÄŸini ve Ukrayna'daki tüm askerlerini geri çekmesini" istediÄŸini aktırdı. Stoltenberg, ateÅŸkese tam uyum, ağır silahların çekilmesi ve AGÄ°T gözlemcilerine tam eriÅŸim saÄŸlanması dahil Minsk anlaÅŸmalarının bütünüyle uygulanmasının önemini vurguladığını bildirdi.

Lavrov ise görüÅŸme öncesinde basına yaptığı açıklamada, Rusya'nın NATO ile iletiÅŸim kanallarını asla dondurmayacağını söylemiÅŸti.

NATO, Kırım'ın gayrimeÅŸru ilhakının ardından Rusya ile tüm fiili iÅŸbirliÄŸini askıya alırken siyasi temasların süreceÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.