Sosyal Medya

Güncel

Askerlikte 'şarj odası' nöbeti başlıyor

Askerelre telefon kullanma şznş verilmesi üzerine priz sıkıntısı başlayınca şarj odası fikri gündeme geldi, proje faaliyete geçerse silahlık nöbeti gibi şarj odası nöbeti de olacak



400 bin askere cep telefonu kullanma izni verilince koÄŸuÅŸlarda telefonu ÅŸarj edecek priz yetersizliÄŸi yaÅŸanmaya baÅŸlandı. Bunun üzerine ÅŸarj odaları kurulması gündeme getirildi. Tıpkı silahlık odası nöbeti ve koÄŸuÅŸ nöbeti gibi, bir askerin de ÅŸarj odası nöbeti tutması deÄŸerlendiriliyor.

Haberturk’te yer alan habere göre telefonlar için her bölüÄŸe ait ÅŸarj istasyonları ya da ÅŸarj odaları oluÅŸturulması düÅŸünülüyor.

Askercell uygulamasının devreye girmesiyle birlikte, askerler mesai saatleri dışında cep telefonu kullanma özgürlüÄŸüne kavuÅŸtu. GörüÅŸebilecekleri telefon sayısı önceden bildirilen 7 numara ile sınırlansa da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) attığı bu adım askerlerde büyük memnuniyet oluÅŸturdu.

TSK bünyesinde yaklaşık 400 bin asker vatani hizmetini yerine getiriyor. Özellikle er eÄŸitim birliklerinde bir koÄŸuÅŸta onlarca asker yatıyor. Ancak bu koÄŸuÅŸlarda ya bir elektrik prizi bulunuyor ya da hiç bulunmuyor. KoÄŸuÅŸtaki tek prize de genellikle elektrik kesintilerinde devreye girmesi amacıyla ışıldak takılıyor.

Askerlerin cep telefonu taşıması, kaybolma riskini de beraberinde getirdi. Cep telefonları ÅŸarj için prizde takılı olduÄŸu sürece kaybolma riski taşıyor. Bu riskin ortadan kaldırılabilmesi için, tıpkı silahlık odası nöbeti ve koÄŸuÅŸ nöbeti gibi, bir askerin de ÅŸarj odası nöbeti tutması deÄŸerlendiriliyor.

Ortalama bir cep telefonu saatte 4-5 vat elektrik harcıyor. Yani bir cep telefonunun yıllık ÅŸarj harcaması yaklaşık 2 kilovat. ElektriÄŸin kilovat ücreti 30 kuruÅŸtan hesaplandığında, bir cep telefonunun yılda 60 kuruÅŸluk elektrik harcadığı ortaya çıkıyor. 400 bin askerin telefon ÅŸarj etmesinin TSK'ya yıllık maliyeti ise yaklaşık 240 bin TL olacak.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.