Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rejimin askeri üssü muhaliflerde

İdlib kırsalında ilerleyişini sürdüren muhalifler rejimin İdlib'deki en önemli askeri üslerinden Mastume'yi ele geçirdi. Çatışmaların ardından rejim birlikleri bölgeden çekildi.



Suriye Ä°nsan Hakları Gözlemevi, Ä°dlib kentinin kırsalında bulunan ve rejim tarafından kontrol edilen Mastuma askeri üssünün muhalifler tarafından ele geçirildiÄŸini ve rejim birliklerinin bölgeden çekildiÄŸini duyurdu.

Gözlemevi'nin BaÅŸkanı Rami Abdulrahman, Ä°dlib'deki en önemli askeri üslerinden birinin tamamen muhaliflerin kontrolüne geçtiÄŸini söyledi.

Daha önce Karmit bölgesinin ele geçirilmesinden sonra muhaliflerin büyük oranda üstünlüÄŸü ele aldığı Mastume'nin de ele geirilmesiyle rejimin Ä°dlib kırsalındaki etkinliÄŸi çok büyük oranda zayıflamış oldu.

Son geliÅŸmelerle Ä°dlib kırsalında bulunan Foa ve Keferya köyleri dışında rejimin askeri varlığını sürdürdüÄŸü yerleÅŸim birimi kalmadı. Bu köyler ise hâlihazırda tamamen muhaliflerin kuÅŸatması altında. Köye ikmal havadan rejim uçakları ve helikopterleri tarafından saÄŸlanıyor.

Al Jazeera'nin ulaÅŸtığı bilgilere göre, Mastume'de süren çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda ölen ve yaralananlar oldu.

Ä°dlib mart ayı sonlarında uzun süren çatışmaların ardından muhaliflerin eline geçmiÅŸti. O günden bu yana Esed rejimine baÄŸlı savaÅŸ uçakları ve helikopterler kenti havadan bombalıyor. Saldırılarda ÅŸimdiye kadar çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

 

 

 

Kaynak: Al Jazeera ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.