Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mukteda es-Sadr IŞİD'i uyardı!

Irak'ta Şii din adamı Mukteda es-Sadr, 'Bağdat, Necef ve Kerbela'ya girecekleri ve buradaki türbeleri yıkacakları' yönündeki tehditleri üzerine IŞİD'i uyardı.



Irak'ta Åžii din adamı Mukteda es-Sadr, "BaÄŸdat, Necef ve Kerbela'ya girecekleri ve buradaki türbeleri yıkacakları" yönündeki tehditleri üzerine IŞİD'i uyardı.

Sadr, IŞİD militanlarının yayınladıkları bir video kaydında, "BaÄŸdat, Necef ve Kerbela'ya girecekleri ve buradaki türbeleri yıkacakları" yönündeki tehditleri üzerine yazılı açıklama yaptı.

 Açıklamasında Sadr, "Bunu söyleyenler dünyada kabrini, ahirette de ateÅŸteki yerini hazırlasın. Kutsallarımıza el uzatmaları halinde Irak topraklarını onların çürümüÅŸ cesetleriyle doldururuz. Bu açıklamaları ciddiye almak, kutsal mekanların korunması için çalışmak ve canlarını kutsallarımız için hiçe sayan 'mücahitlerin' bunun için görevlendirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

IŞİD'e karşı özel kuvvet

Öte yandan HaÅŸdu'ÅŸ-Åžabi bünyesinde mücadele eden Åžii gruplardan Asaib Ehli Hak grubunun sözcüsü Cevad et-Tuleybavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEÅž'in tehditlerine karşı özel kuvvetler oluÅŸturduklarını söyledi.

Tuleybavi, "Necef ve Kerbela ÅŸehirlerinin korunması için bin 500 kiÅŸilik özel birlik oluÅŸturduk"dedi.

IŞİD militanları Ramadi'yi ele geçirmelerinin ardından "BaÄŸdat, Necef ve Kerbela kentlerine de girecekleri ve buralardaki türbeleri yıkacakları" tehdidinde bulunan video kaydı yayınlamışlardı.

Necef'te Hz. Ali'nin, Kerbela'da Hz. Hüseyin ile kardeÅŸi Hz.Abbas'ın, BaÄŸdat'ta ise Ä°mam Musa Ä°bni Cafer'in türbeleri bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.