Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed, çocukları klorin gazıyla vurdu

Suriye ordusuna ait helikopterin İdlib kentinde bir köye 'klorin gazı' içerikli bombalı saldırı düzenlediği bildirildi. Saldırı sonrası çok sayıda kadın ve çocuk hastanelere kaldırıldı.



Suriye ordusuna ait helikopterin Ä°dlib kentinde bir köye "klorin gazı" içerikli bombalı saldırı düzenlediÄŸi bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin Ä°dlib'in Cisr eÅŸ-ÅžuÄŸur ilçesinde yönetim karşıtlarının kontrolündeki MiÅŸmiÅŸan köyüne "klorin gazı" içerikli "varil bombası" attığı belirtildi.

Açıklamada, kadın ve çocukların da aralarında bulunduÄŸu gazdan etkilenen çok sayıda kiÅŸinin çevredeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

MiÅŸmiÅŸen köyündeki sahra hastanesi doktoru Ramadan Uteybe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Rejim, sivillerin bulunduÄŸu MiÅŸmiÅŸen köyüne bir kaç gündür klorin gazıyla saldırı düzenliyor" dedi.

Gazdan etkilenenlerde nefes darlığı, kusma, göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilerin görüldüÄŸünü dile getiren Uteybe, yardım kuruluÅŸlarından tıbbi malzeme talebinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.