Sosyal Medya

Güncel

HDP ile AK Parti'nin miting krizi çözüldü

Diyarbakır'da, AK Parti ile HDP'nin 31 Mayıs'ta miting yapmak istemesi ile ortaya çıkan miting krizi, HDP'nin miting tarihini 5 Haziran'a alması ile çözüldü.



Diyarbakır'da, AK Parti ile HDP'nin 31 Mayıs'ta miting yapmak istemesi ile ortaya çıkan miting krizi, HDP'nin miting tarihini 5 Haziran'a alması ile çözüldü.

HDP, böylelikle 7 Haziran seçimleri için son mitinglerini aynı gün Diyarbakır ve Hakkari'de yapacak. 

HDP daha önce açıkladığı miting programında, Diyarbakır'da 31 Mayıs'ta EÅŸ Genel BaÅŸkan Selahattin DemirtaÅŸ'ın katılımı ile Ä°stasyon Meydanı'nda miting yapacağını duyurmuÅŸ ancak, miting için resmi baÅŸvuru yapmamıştı. Daha önce 30 Mayıs'ta miting yapacağını duyuran Ak Parti ise, 31 Mayıs için resmi baÅŸvuru yapınca kriz ortaya çıktı. Ak Parti 30 Mayıs'ta Ä°stanbul'un fethi ile ilgili programa BaÅŸbakan'ın CumhurbaÅŸkanı ile katılacağını belirterek, mitinglerini 31 Mayıs'ta yapmak istediÄŸini açıkladı. 

YaÅŸanan bu kriz üzerine HDP yöneticileri, genel merkezleri ile yaptıkları görüÅŸmede miting tarihlerini 5 Haziran'a alarak resmi baÅŸvurularını yaptı. HDP böylelikle 7 Haziran seçimleri için son mitinglerini aynı gün EÅŸ BaÅŸkan Figen YüksekdaÄŸ'ın katılımı ile Hakkari ve Selahattin DemirtaÅŸ'ın katılımı ile Diyarbakır'da yapmış olacak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.