Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cumhurbaşkanı oğlunun evi vuruldu

S. Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlunun evine düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler oldu.



Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyonun, Yemen'in devrik CumhurbaÅŸkanı Ali Abdullah Salih'in oÄŸlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in evine hava saldırısı düzenlediÄŸi ve saldırıda ölenler olduÄŸu belirtildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyona ait uçaklar, devrik CumhurbaÅŸkanı Salih'in oÄŸlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in, Sana'nın güneyinde yer alan Attan mahallesindeki evine hava saldırısı düzenledi.

Görgü tanıkları ise evden dumanların yükseldiÄŸini ve can kaybı olduÄŸunu ancak Ahmed Ali Abdullah Salih'in evde bulunup bulunmadığına iliÅŸkin bir bilgiye ulaÅŸamadıklarını kaydetti.

Olaya iliÅŸkin Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyondan resmi açıklama yapılmadı.

Koalisyon 10 Mayıs'ta devrik CumhurbaÅŸkanı Salih'in evine hava saldırısı düzenlemiÅŸ ve yaralananlar olmuÅŸtu.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin ilan ettiÄŸi 5 günlük ateÅŸkes, 17 Mayıs'ta sona ermiÅŸti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸladığı bildirilmiÅŸti.

Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da "Yemen'in kurtuluÅŸu ve federal devletin inÅŸası" adı altında düzenlenen diyalog konferansında konuÅŸan BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yemen Özel Temsilcisi Ä°smail Veled Åžeyh Ahmed, Yemen'de ateÅŸkesin en az 5 gün daha uzatılmasını talep etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.