Sosyal Medya

Güncel

İHH Arakanlı mültecilerin imdadına yetişti

İHH, Endonezya’daki partner kurumu PKPU ile birlikte Arakanlı göçmenlere yönelik olarak sıcak yemek dağıtımı ve tıbbi yardımlara başladı.



Ä°nsan kaçakçılarının açık denizde terk ettiÄŸi ve Açeli balıkçılar tarafından geçtiÄŸimiz hafta sonu kurtarılan bin kadar Rohingyalı Müslüman göçmen, Açe'deki yerel hükümetin kurduÄŸu bir kampa yerleÅŸtirildi. Bu kamplarda an itibariyle 1500 göçmenin olduÄŸu bildiriliyor.

Otobüs, polis aracı ve kamyon kasalarında getirildikleri kampta barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanan göçmenlere Ä°HH insani yardım vakfı, Endonezya'daki partner kurumu PKPU aracılığıyla sıcak yemek ve tıbbi yardım çalışmalarına Pazar günü itibariyle baÅŸladı.

3 aydır denizdeler

Rohingya Müslümanlarının Tayland, Malezya ve Endonezya devletleri tarafından hep geri çevrildiÄŸi, 3 aydır denizlerde oldukları öÄŸrenildi.

Baskı ve saldırılardan kaçıyorlar

Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar, yıllardır çoÄŸunluktaki milliyetçi Budistler ve yönetimden gelen baskı ve saldırılar nedeniyle sistematik olarak baÅŸka ülkelere göçe zorlanmaktadırlar. 2012 yılında ÅŸiddeti artan olaylar sonucu 140.000 Arakanlı Rohingya Müslümanı insan onuruna yakışmayan ÅŸartlar altında sadece denize açık olan kamplara yerleÅŸtirilmiÅŸlerdi. BangladeÅŸlilerin çoÄŸu ise ekonomik nedenlerle göç ediyor.

Ancak bölge ülkelerinin kaçakçılığı engelleme operasyonlarının ardından gemi kaptanları ve insan kaçakçıları, binlerce kiÅŸinin bulunduÄŸu gemileri deniz ortasında terk etti.

Bu ÅŸekilde zor durumda olan kaç adet gemi olduÄŸunun bilinmemesi kaygıların daha da artmasına sebep oluyor. Ä°nsan hakları kuruluÅŸları, bölge ülkelerini, göçmenleri "ping pongtopu gibi" birbirlerine yönlendirerek, bir trajediye neden olmakla suçluyor

Teknelerde 8 bin göçmen daha var

Uluslararası Göç Örgütü, Hint Okyanusu ve Adaman Denizi açıklarındaki insan kaçakçılarına ait teknelerde halen 8 bin göçmenin bulunduÄŸunu açıklamıştı.

BangladeÅŸ'ten Malezya'ya insan kaçakçılığı, parayı ödeyen göçmenlerin balıkçı teknelerine bindirildikten sonra yük gemilerine aktarılmasıyla baÅŸlıyor. Yük gemilerinin depolarında yapılan iki haftalık yolculuÄŸun ardından Tayland'a ulaÅŸan göçmenler, kaçakçılar tarafından Tayland'ın güneyinde ormanlardaki kamplara hapsediliyor. Ä°nsan kaçakçıları, burada zorla tutulan göçmenler için ailelerinden fidye talep ediyor. Fidyeleri ödenene kadar kampta kalan göçmenler aç bırakılıyor ve ÅŸiddete maruz kalıyor. Aileler bu fidyeyi ödeyemezse göçmenler ya öldürülüyor ya da Tayland ve Malezya'da köle olarak satılıyor.

ace1

ih3_1

ih4

ih7

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.