Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu: Faiz borçları silinecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Erzincan mitinginde kredi kartı faiz borçlarının silineceği vaadini yineledi, yabancılara istihdam öngören kanun tasarısını eleştirdi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, partisinin Erzincan mitinginde seçim vaatlerini yineledi. Kredi kartı borçlarının faizlerinin silineceÄŸini söyleyen KılıçdaroÄŸlu, yabancı iÅŸçilerin istihdam edilmesine dair kanun tasarısını da eleÅŸtirdi.

KılıçdaroÄŸlu, "Erzincan'dan söylüyorum, Ankara'daki beyler duysun. Kredi kartları faizlerinin, tüketici kredisi faizlerinin en az yüzde 80'ini sileceÄŸim. Bırakın yükseltmeyi en az yüzde 80'ini sileceÄŸim, vatandaşı rahatlatacağım" diye konuÅŸtu.

‘Åžeker fabrikası kapanmayacak’

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, partisinin tüm Türkiye'yi kucaklayacağı mesajını veren CHP lideri, hiçbir vatandaşı ötekileÅŸtirmeyeceklerini vurguladı.

Erzincan Åžeker Fabrikası'ndan 35 bin hanenin geçimini saÄŸladığını hatırlatan KılıçdaroÄŸlu, özelleÅŸtirilerek satılması gündemde olan fabrikanın CHP iktidarında çalışmaya devam edeceÄŸini vaat etti.

Türkiye'de 6 milyon 200 bin iÅŸsiz olduÄŸunu belirten KılıçdaroÄŸlu, "Meclis tatile girmeden önce bir kanun tasarısı getirdiler, Yabancıların Çalıştırılması Hakkında Kanun. 6 milyon 200 bin iÅŸsizin var, dışarıdan iÅŸçi getireceksin, Türkiye'de çalıştıracaksın” diye konuÅŸtu.

“6 milyon 200 bin iÅŸsizin anne ve babasına sesleniyorum, ben önce kendi çocuklarımın, bu ülkenin çocuklarının iÅŸ bulmasını isterim” diyen CHP lideri, “Dışarıdan gelenlere iÅŸ, kusura bakmayın, bizim kitabımızda yoktur. Önce bu ülkenin çocukları iÅŸ bulacak. Dışarıdan getirip çalıştıracaksın, bizim çocuklar ne olacak” diye sordu.

KılıçdaroÄŸlu, partisinin iktidarında ekonomik istikrar ve büyüme vaat etti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.