Sosyal Medya

Güncel

Başbakan HDP'ye saldırıları kınadı

Başbakan Davutoğlu, HDP bürolarına düzenlenen saldırıların sonuna kadar takipçisi olacaklarını açıkladı, "Kimse mağduriyet yaratmasın, hükümeti suçlayıcı tutuma girmesin" dedi.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu Karaman'da düzenlediÄŸi miting sırasında HDP'nin Adana ve Mersin'deki bürolarına yönelik saldırıları kınadı. 

Provokasyon vurgusu yapan DavutoÄŸlu ÅŸunları söyledi: 

"Birileri provokasyon yapabilir başından beri bunu bekliyorduk. Bu saldırıları yapan her kimse sonuna kadar takipçisi olacağız. Provokatif eylemler amacına ulaÅŸamaz. Bütün partilere karşı yapılan saldırılara ortak tavır göstermeliyiz. Bütün parti teÅŸkilatlarına çaÄŸrıda bulunuyorum, kim yaparsa yapsın ÅŸiddetin karşısında olalım. Saldırılara karşı bu tavrı ortaya koyarken, bunlardan hesap sormak adına AK Parti’ye yönelik bir eylem olursa, buna da taviz vermeyiz. Kimse maÄŸduriyet yaratmasın, hükümeti suçlayıcı tutuma girmesin" 

'Provokatörlerin oyunu tutmayacaktır'

Twitter hesabından açıklama yapan BaÅŸbakan Yardımcısı Yalçık AkdoÄŸan HDP'nin Adana ve Mersin'deki bürolarına yönelik bombalı saldırıları kınadı. 

HDP'ye geçmiÅŸ olsun mesajı veren AkdoÄŸan, "Seçim sürecine ÅŸiddet karıştırmaya çalışan provokatörlerin oyunu tutmamıştır, tutmayacaktır" ifadesini kullandı. 

'Olayı aydınlatmak için özel birim kuruldu'

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de Twitter üzerinden yaptığı açıklamada ÅŸunları kaydetti:

"Adana HDP Seyhan ilçe binası ve Mersin HDP binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Yaralılara acil ÅŸifa diliyorum. Bir siyasi partiye yapılan saldırı tüm partilere ve demokrasiye yapılmış demektir. Bu saldırı HDP'ye, tüm siyasi partilere ve seçim sürecine yapılmıştır. Lanetliyoruz bu saldırıyı. HDP teÅŸkilatına geçmiÅŸ olsun dileklerimi sunuyorum."

Aynı zamanda Adana Milletvekli olan Ömer Çelik, olayla ilgili Adana Valisi, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve MÄ°T Bölge BaÅŸkanı ile toplantı yaptığını ve olayı aydınlatmak için özel bir birim kurulduÄŸunu açıkladı.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.