Sosyal Medya

Güncel

Ä°hbar edilenlerin 81'i general ve amiral

TSK’da görev yapan 1526 personel hakkında "yasadışı yapı" mensubu oldukları gerekçesiyle ihbar yapıldı. Titizlikle değerlendirilen ihbarlardan 1481’i incelemeye değer bulundu, 26 personel hakkında soruşturma başlatıldı



Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz'ın, TSK'daki yasadışı örgütlenmeye iliÅŸkin geçtiÄŸimiz hafta yaptığı, "binin üzerinde kiÅŸi hakkında ihbar geldi" açıklamasının ayrıntılarına, ulaşıldı.

AkÅŸam'da yer alan habere göre, çeÅŸitli rütbelerdeki 1526 TSK personeli hakkında, "yasadışı yapıyla baÄŸlantılı oldukları" iddiasıyla Genelkurmay BaÅŸkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na ihbarda bulunuldu.

Ä°hbar edilen TSK personelinden 81'nin, general ve amiral rütbesindeki isimlerden oluÅŸtuÄŸu belirlendi. Yapılan ihbarları tüm yönleriyle araÅŸtıran Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın, ciddiyetten ve hukuki dayanaktan yoksun iddia ve suçlamaları ayıkladığı belirtildi.

MİT İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPILIYOR

Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın, ihbarlarla ilgili idari ve adli soruÅŸturma sürecinde, MÄ°T ile yazışma yaparak, karşılıklı bilgi paylaşımında bulunduÄŸu da ifade edildi.

Elektronik postayla yapılan ihbarların deÄŸerlendirildiÄŸi ve 1481 personel hakkındaki iddiaların incelenmeye deÄŸer bulunduÄŸu kaydedildi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın, çeÅŸitli rütbelerdeki 26 personelin bilgilerini Askeri Savcılığa gönderdiÄŸi ve soruÅŸturma sürecinin baÅŸlatıldığı vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.