Sosyal Medya

Güncel

HDP binalarında patlama

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Mersin İl Başkanlığı ile Adana'nın Seyhan İlçe Teşkilatı binalarında patlama meydana geldi. HDP patlamalarda 6 kişinin yaralandığını duyurdu.



Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Adana ve Mersin'deki teÅŸkilat binalarında saat 10 sıralarında peÅŸpeÅŸe iki patlama meydana geldi. HDP Adana Seyhan Ä°lçe TeÅŸkilatı'ndaki patlamada 6 kiÅŸinin yaralandığını açıkladı.  

Adana'daki patlama: 

Seyhan'da Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan HDP binasındaki patlama, Ä°lçe BaÅŸkanı'nın makam odasında meydana geldi. Patlamada ilçe eÅŸbaÅŸkanı Hüseyin Beyaz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi eski il baÅŸkanı Sabahattin PiÅŸkinbaÅŸ ile Ä°brahim Yakup yaralandı. Patlamanın ÅŸiddetiyle parti binasının penceresi ve duvarın bir bölümü parçalanarak yola saçıldı.

Patlama nedeniyle çıkan küçük çaplı yangın itfaiyenin müdahalesi ile söndürüldü. Bu arada binaya girmek isteyen partililerle polis arasında kısa süreli tartışma yaÅŸandı.

Mersin'deki patlama: 

Mersin'deki patlama ise HDP'nin Merkez Akdeniz ilçesi Çankaya Mahallesi 111 Sokak'taki Alanya Ä°ÅŸ Merkezi'ndeki il binasında meydana geldi. Birinci katında HDP Mersin Ä°l TeÅŸkilatı'nın bulunduÄŸu iÅŸ merkezindeki patlamanın sesi kentin her yerinden duyuldu. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. 

[FotoÄŸraf:AA]

 

Saksıda bomba iddiası

DoÄŸan Haber Ajansı'na göre, 'çiçek saksısına konan zaman ayarlı ses bombası' infilak etti. Ajansa göre, Pazar günü kimliÄŸi henüz belirlenemeyen bir kiÅŸi tarafından canlı saksı çiçeÄŸi parti binasına getirildi. Ancak görevliler durumdan kuÅŸkulanarak çiçeÄŸi içeri almadı. Saksı parti binasının birinci teras bölümüne bırakıldı. Ses bombasının da partililerin terasta kahvaltı yapmak üzere hazırlık yaptığı sırada patlatıldığı öne sürüldü. 

Mersin Emniyet Müdürü Rahmi BaÅŸtuÄŸ ise patlamanın HDP binasının mutfak bölümünde meydana geldiÄŸini açıkladı. BaÅŸtuÄŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "binaya çiçek içerisinde patlayıcı gönderildiÄŸi" iddiasına iliÅŸkin, "Tahkikat yürütülüyor, detaylara girmeyeceÄŸiz. Bunu kamuoyu ile paylaÅŸmamız söz konusu deÄŸil. Tahkikat bittikten sonra gerekli açıklamalar ilgili merciler tarafından yapılır" dedi.

Anadolu Ajansı'na konuÅŸan bir görgü tanığı patlayıcının çiçekle geldiÄŸini öne sürerek, ''Kapının giriÅŸine koymuÅŸlar, demek ki zamanlıymış. Çünkü aynı zamanda Adana'da da patlıyor. Ben salonda tek başıma duruyordum, çay ocağında çaycı vardı. DiÄŸer arkadaÅŸlar da baÅŸka odalardaydı. Patlamanın olduÄŸu yerle aramda mesafe vardı. Duvar delinmiÅŸ, zemin parçalanmış, karolar kalkmış'' dedi.

'Sorumluluk ErdoÄŸan ve AKP hükümetine aittir'

HDP Merkez Yürütme Kurulu da saldırı sonrası bir açıklama yaptı. HDP'nin açıklamasında "7 Haziran seçimleri yaklaÅŸtıkça partimize yönelik saldırılar da artıyor. Bugüne kadar Genel Merkezimiz dahil olmak üzere yaklaşık 60 noktada parti binalarımız, araçlarımız, üyelerimiz ve gönüllülerimiz saldırıya uÄŸradı. Bu sabah Adana ve Mersin il binalarımıza yapılan bombalı saldırılar da iÅŸin hangi boyuta geldiÄŸini gösteriyor. Adana il binamıza yapılan saldırıda 6 yöneticimiz ve çalışanımız yaralanmıştır" denildi. 

Partinin açıklamasında ayrıca hükümete eleÅŸtiri yöneltilirken, "Siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin geliÅŸmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasal sorumluluÄŸu baÅŸta CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan olmak üzere BaÅŸbakan ve diÄŸer AKP hükümeti mensuplarına aittir. Her konuÅŸmalarında partimizi hedef gösteren, eÅŸ genel baÅŸkanlarımıza, parti yöneticilerimize ve vekil adaylarımıza hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet bugün yeni ürünlerini Adana ve Mersin’de almıştır" ifadelerine yer verildi.

Önder: Tamamen gladyo yöntemiyle hazırlanmış

Saldırılarla ilgili HDP Ä°mralı heyeti üyesi ve Ä°stanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder de, genel merkezde bir basın toplantısı düzenledi. Adana’daki patlamaya kargo ile gönderilen bir patlayıcının yol açtığını, Mersin’deki patlayıcının ise çiçekle gönderildiÄŸi bilgisini verdi. Önder, ‘provokasyon’ dediÄŸi saldırılar için ‘tamamen gladyo yöntemiyle hazırlanmış, bu ülke hafızasının çok iyi bildiÄŸi yöntemler’ tanımlamasında bulundu. “Bu saldırıların bizi korkutacağını yıldıracağını, alanlardan çekileceÄŸimizi ön görüyorlarsa bu hesap boÅŸuna hesap. Biz bu alanı bu soytarılara bu kan emicilere bu güvercin kasaplarına bırakmadık bırakmayacağız” diye konuÅŸtu. 

HDP’li Önder, partilileri serinkanlı olmaya ve Mersin mitingini coÅŸkuyla gerçekleÅŸtirmeye çağırırken, “Biz sükûnetimizi bundan fazlasını da yapsanız bozmayacağız, demokratik ısrarımızı asla geri çekmeyeceÄŸiz, her saldırıda bu ısrarımızı daha fazla yükselteceÄŸiz” dedi.

Önder, CumhurbaÅŸkanı, baÅŸbakan ve hükümet sözcülerinin partilerine yönelik söylemlerini de eleÅŸtirdi, ‘nefret suçu’ iÅŸlediklerini savundu. “Bunun için suç duyurunda bulunmaya ihtiyaç yok. Bunun suç olduÄŸunu bilen bir savcının harekete geçmesi gerekiyor” dedi. Yüksek Seçim Kurulu'na da çaÄŸrıda bulunan Önder, “Seçim meydanlarında nefret dilini körükleyen insanlara, diÄŸer partilere seçim çalışmasını imkansızlaÅŸtıranlara söyleyecek bir iki sözünüz olsun” diye konuÅŸtu. 

Mersin mitingi yapılacak

HDP Genel Merkezi'nin Twitter hesabından paylaşılan mesajda da, sükûnet çaÄŸrısı yapıldı ve Mersin mitinginin yapılacağı belirtildi: 

"Bütün halkımızı sükunetle 18.00'de EÅŸ Genel BaÅŸkanımız Selahattin DemirtaÅŸ'ın Mersin mitingindeki açıklamalarını dinlemeye davet ediyoruz."

Mersin'de bulunan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ da, Twitter hesabından "Bugün saat 17'de Mersin mitinginde olacağız. Daha coÅŸkulu, daha neÅŸeli, daha moralli olacağız. Herkesi bekleriz" mesajını attı. HDP mitingi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda yapılacak.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.