Sosyal Medya

Güncel

Aile hekimleri 3 günlük greve gidiyor

Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimleri için getirdiği hafta sonu nöbet uygulamasına itiraz amaçlı olarak aile hekimlerinin greve gideceği duyuruldu.



Milliyet'te yer alan habere göre, SaÄŸlık Bakanlığı 9 Nisan 2014 tarihinde bir genelge yayınlayarak aile hekimlerine cumartesi günleri 8 saat nöbet tutma yükümlülüÄŸü getirdi. 3 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüÄŸe giren uygulama çerçevesinde valiliklere baÄŸlı Ä°l Halk SaÄŸlığı Müdürlükleri tarafından 'nöbet' çizelgeleri hazırlandı. Ancak baÅŸta Ä°stanbul olmak üzere Türkiye 'nin birçok yerinde görev yapan hekimler genelgeye uymayarak nöbet tutmayı reddedince Ä°l Halk SaÄŸlığı Müdürlükleri cumartesi günleri nöbet tutmayan binlerce aile hekimine, ‘Aile HekimliÄŸi Ödeme ve SözleÅŸme YönetmeliÄŸi' çerçevesinde kurum içi soruÅŸturma açtı. Ancak yönetmelik gereÄŸi mazeretsiz nöbete gitmeyen hekimlere verilen 5 ceza puanını az gören saÄŸlık Bakanlığı, 16 Nisan 2015 tarihinde yönetmelikte bir deÄŸiÅŸiklik yaparak ceza puanını 5'ten 20'ye çıkardı. Aile hekimleri, hafta sonu için getirilen nöbet uygulaması ile nöbete uymayan hekimlere kesilen cezaları protesto etmek amacıyla 20, 21 ve 22 Mayıs'ta üç günlük iÅŸ bırakma grevi yapacak.

GREVDEYÄ°Z ÇÜNKÜ…

Yarın baÅŸlayacak olan üç günlük iÅŸ bırakma grevinin bugüne kadar yürütülen en uzun süreli saÄŸlık grevi olduÄŸunu söyleyen Türk Tabipler BirliÄŸi Aile HekimliÄŸi Kolu BaÅŸkanı Fethi Bozçalı hafta sonu nöbet uygulamasını ÅŸöyle eleÅŸtirdi:

“Türkiye genelinde 23 bini aile hekimi olmak üzere toplam 70 bin birinci basamak saÄŸlık personeli bulunuyor. Zaten gereÄŸinden fazla çalışan aile hekimlerine hafta sonu nöbeti ile ağır çalışma yükümlülükleri getirildi.

Nöbet tutmayan hekimlerimize kurum içi soruÅŸturma açıldı. Bir aile hekimi olarak hafta sonları nöbet tutmadığım için bana 8 kez soruÅŸturma açıldı. Bütün soruÅŸturmalar için tek tek savunma verdim. EÄŸer savunmalarım kabul edilmezse aldığım ceza puanından dolayı sözleÅŸmem feshedilebilir. Benim gibi hakkında soruÅŸturma açılan binlerce hekim bulunuyor. Bu hekimler aldıkları ceza puanından dolayı iÅŸsiz kalabilir. Hafta sonu nöbet tutmadığımız takdirde alacağımız ceza puanıyla bizi iÅŸten atmakla tehdit ediyorlar. Biz aile hekimleri olarak zaten hafta içi muayene, aşı ve evde saÄŸlık hizmeti vererek görevimizi tamamlıyoruz. Hafta sonu nöbet uygulanmasının kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu nedenle üç günlük saÄŸlık grevi yapıyoruz.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.