Sosyal Medya

Güncel

TOFAŞ'ta üretim durdu

İşçi eylemlerinin devam ettiği otomotiv fabrikası TOFAŞ üretime ara vermek zorunda kaldı



Otomobil üreticisi TofaÅŸ, Bursa'da devam eden iÅŸçi eylemleri nedeniyle sorunlar çözülene kadar üretime ara verdiklerinie KAP'a da açıklayarak, yatırımcıları bilgilendirdi. Açıklamanın ardından, TOFAÅž hisseleri açılışta yüzde 4,42 düÅŸüÅŸle güne baÅŸladı.

TOFAÅž'tan yapılan açıklamada, bu aÅŸamada ÅŸirketin satışları üzerinde herhangi bir etkinin beklenmediÄŸi de ifade edildi.

Açıklamada, yeniden faaliyete baÅŸlamak için henüz bir tarih öngörülmediÄŸi için, faliyetlerin durmasının ÅŸirketin toplam üretimine etkisinin ise tahmin edilemediÄŸi belirtildi.

Açıklamada ayrıca, iÅŸ akitlerinin feshi konusunda herhangi bir karar alınmadığı; iÅŸ akitlerinin feshinin beklenmediÄŸi ifade edildi.

Faaliyetlerin 16 Mayıs itibariyle imkansız hale geldiÄŸi belirtilen açıklamada; yeniden faaliyete baÅŸlanması için, iÅŸçi eylemlerinin sona ermesi için uzlaÅŸma saÄŸlanmasının belirleyici olacağı ifade edildi.

Oyak Renault'da çalışan iÅŸçilerin daha önce kabul edilen 2014-2017 dönemine ait sözleÅŸme koÅŸullarının iyileÅŸtirilmesi talebiyle Cuma günü baÅŸlattığı eylem TofaÅŸ iÅŸçilerinin de katılımıyla devam ediyor.

HÄ°SSE'DE SERT DÜÅžÜÅž

TOFAÅž hisseleri Bursa'da devam eden iÅŸçi eylemlerine baÄŸlı üretime ara verilmesinin ardından ilk iÅŸlemlerde yüzde 4,42 düÅŸüÅŸle açıldı.

TOFAÅž eylemlerin baÅŸladığı Cuma günü kısa mesaj yolu ile üretimi durdurduÄŸunu bildirmiÅŸti. KAP açıklamasıyla yatırımcılar da bilgilendirilmiÅŸ oldu.

RENAULT'DA BAÅžLAYAN EYLEMLER YAYILIYOR

Metal iÅŸçilerinin Türk Metal’in MESS ile imzaladığı 3 yıllık sözleÅŸmenin yenilenerek daha iyi bir sözleÅŸme imzalanması talebiyle baÅŸlattığı eylemler yayılarak devam ediyor. Renault iÅŸçilerinin baÅŸlattığı iÅŸ bırakma eylemlerine, TofaÅŸ ve Coskunöz'ün ardından Mako iÅŸçileri de üretimi durdurdu. 

Evrensel'de yer alan habere göre, Mako’da sabah vardiyasındaki iÅŸciler dışarı çıkmazken  dışarıdaki iÅŸçiler içeri girmeyerek eylemi baÅŸlattı. Ä°ÅŸçiler talepleri karşılanıncaya kadar direniÅŸlerini sürdürmekte kararlı. Mako iÅŸçileri de diÄŸer metal iÅŸçileri gibi 3 talebinin karşılanmasını istiyor.
Ä°ÅŸçilerin talepleri 

- Ä°ÅŸten atmama garantisi verilsin. 

- Türk Metal’in temsilcilik tabelası sökülsün, temsilcili odasında iÅŸçilerin ÅŸu an sözcülüÄŸünü yapan temsilciler otursun. 

- Ücretler Bosch sözleÅŸmesi baz alınarak artırılsın. 

- Varılan anlaÅŸma altında iÅŸçilerin temsilcileriyle birlikte protokol altına alınsın. 

 

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.