Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de ateşkes bitti, saldırılar başladı

Yemen’de ilan edilen 5 günlük ateşkes sona erdi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, İran yanlısı Şii Husilere ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına yönelik hedeflere hava saldırıları düzenledi.



Koalisyon güçlerine ait uçaklar, Aden vilayetinde Husilerin kontrolü altındaki Özel Kuvvetler Üssü'ne ve Ali Abdullah Salih yanlılarına ait hedeflere hava saldırısı düzenledi.

Saldırılarda ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi verilmedi.

Yemen'de Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçlerinin ilan ettiÄŸi 5 günlük ateÅŸkes, dün yerel saatle 23.00'de sona ermiÅŸti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyiÅŸini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı baÅŸlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çaÄŸrısı üzerine baÅŸlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiÄŸi açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda DönüÅŸ" operasyonunun baÅŸladığı bildirilmiÅŸti.

Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da "Yemen'in kurtuluÅŸu ve federal devletin inÅŸası" adı altında düzenlenen diyalog konferansında konuÅŸan BirleÅŸmiÅŸ Milletler Yemen Özel Temsilcisi Ä°smail Veled Åžeyh Ahmed, Yemen'de ateÅŸkesin en az 5 gün daha uzatılmasını talep etmiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.