Sosyal Medya

Coğrafyamız

İbadi'den Şii güçlere

Irak Başbakanı İbadi'nin, Şii güçlerden oluşan Haşdi Şabi'ye Enbar vilayetini DAEŞ'ten kurtarmak için kente girme talimatı verdiği bildirildi.



Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi'nin, Åžii güçlerden oluÅŸan HaÅŸdi Åžabi'ye Enbar vilayetini IŞİD'den kurtarmak için kente girme talimatı verdiÄŸi bildirildi.

Irak resmi televizyonunun haberine göre, Ä°badi, Enbar'ı IŞİD'den kurtarmak için kentin yerel hükümeti, aÅŸiret liderleri ve din adamlarının talebi üzerine HaÅŸdi Åžabi güçlerinin diÄŸer güvenlik güçleri ve Sünni aÅŸiret güçleriyle birlikte örgüte karşı savaÅŸması için Enbar'a girme talimatı verdi.

Öte yandan Enbarlı bazı aÅŸiret liderleri, düzenledikleri basın toplantısında BaÅŸbakan Ä°badi'den HaÅŸdi Åžabi'ye kente giriÅŸ emri verme çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Sünni halkın yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Enbar'ın merkezi Ramadi, bir yılı aÅŸkın zamandır IŞİD'in elinde bulunuyor. Irak ordusu, IŞİD saldırıları sonucu bölgede kontrolüne aldığı yerleÅŸim birimlerinden çekilmek zorunda kaldı. Örgütün, Ramadi'nin yüzde 90'ını ele geçirdiÄŸi ileri sürülmüÅŸ, BaÅŸbakan Haydar el-Ä°badi, söz konusu iddiayı yalanlayarak, IŞİD'e karşı "zafere" yakın olduklarını açıklamıştı.

Dünya Bülteni

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.