Sosyal Medya

Dünya

AB'den Mısır'daki idam kararlarına tepki

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan ve askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesine tepki gösterdi.



Federica Mogherini, "Eski CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi ve 100'den fazla destekçisine istenen idam cezası Mısır'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülüklerine uygun olmayan bir toplu yargılamanın sonunda alınmıştır. Mısır yargı makamları uluslararası standartlara uygun ÅŸekilde muntazam ve bağımsız soruÅŸturmalar ve sanıkların adil yargılanma hakkını güvence altına alma sorumluluÄŸu taşımaktadırlar" dedi.

Mogherini, açıklamasında, "AB olarak bu kararın temyiz sürecinde revize edileceÄŸine güveniyoruz. Ä°stikrar ve hukukun üstünlüÄŸü garanti altına alınmalıdır" ifadesini kullandı.

Yüksek Temsilci Mogherini, AB'nin her ÅŸartta idam cezasına karşı olduÄŸunu hatırlattı.

Mogherini'nin Sözcüsü Catherine Ray, Mursi'nin geçen ay yargılandığı baÅŸka bir davada 20 yıl hapse mahkum edilmesini "not ettiklerini" ve "Mısır hükümetiyle güçlü ve sabit iliÅŸkilerin süreceÄŸini" açıklamıştı.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.