Sosyal Medya

Sağlık

Ä°zmir'de kuÅŸ gribi paniÄŸi

İzmir'de bir mahallede çok sayıda tavuğun ölmesinden sonra mahalle kuş gribi şüphesiyle karantina altına alındı.



Ä°zmir'in Menderes Ä°lçesi'nde, eski beldelerden Gümüldür'de bir kiÅŸinin evinin bahçesinde beslediÄŸi ve telef olan 4 tavukta kuÅŸ gribi tespit edildi.

Bunun üzerine bölgedeki bir mahalle karantina altına alındı. Gerekli önlemlerin alındığını belirten Ä°zmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürü Ahmet Güldal, baÅŸka ölümlerin görülmesi durumunda karantinanın geniÅŸleyebileceÄŸini söyledi.

Gümüldür'ün Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaÅŸayan bir kiÅŸinin bahçesinde beslediÄŸi 4 tavuÄŸun telef olması üzerine yapılan incelemede, kuÅŸ gribi virüsü tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Ä°zmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Ä°l MüdürlüÄŸü yetkilileri, bu bölgedeki tavukların itlaf edilmesi için çalışma baÅŸlattı.

Gerekli önlemlerin alındığını belirten Ä°zmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürü Ahmet Güldal ÅŸunları söyledi:

"Bir vatandaşın ölen tavuklarında tespit var, yasal olarak o bölgeye yakın çevredeki hayvanların alınması gerekiyor. Tedbir amaçlı, ÅŸu anda ekipler bölgede çalışmalarını yürütüyor. Vaka evin bahçesindeki tavuklarda görüldü, entegre bir tesiste rastlanmadı. Duyumlarımıza göre dışarıdan satın alınan tavuklarda görülmüÅŸ. Åžu anda sadece Gümüldür'ün bir mahallesi karantina altında, ölüm vakası olursa orasıyla ilgili de gerekli önlemleri alacağız."

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.