Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yahudiler Mescid-i Aksa'ya girdi

Yahudi yerleşimcilerin polis koruması altında Mescid-i Aksa'ya girdiği iddia edildi.



AA'da yer alan habere göre, Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kesvani, en az 60 kiÅŸilik bir yerleÅŸimci grubun polis korumasında Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerek Kubbetu's-Sahra Camisi'nin etrafında tur attığını belirtti.
 
Kesvani, yerleÅŸimcilerin kendi dini ritüellerini yerine getirme giriÅŸimlerine Müslümanların tekbir getirerek tepki gösterdiÄŸini söyledi.
 
Bazı Yahudi gruplar, "Kudüs günü" (Yom Yerushalayim) nedeniyle Mescid-i Aksa'ya girilmesi çaÄŸrısı yapmıştı. Yahudiler, 1967 savaşında DoÄŸu Kudüs'ü iÅŸgal etmelerinin yıl dönümü olan 17 Mayıs'ı “Kudüs günü” olarak kutluyorlar.  
 
Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliÄŸini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduÄŸu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduÄŸu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.
 
Aşırı saÄŸcı Siyonist yerleÅŸimciler ve Ä°srailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine girerek cami cemaatini ve eÄŸitim gören öÄŸrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaÅŸanıyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.