Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'tan Mursi için önemli açıklama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep'te vatandaşlara hitap etti.



DemirtaÅŸ, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen partisinin mitinginde, 7 Haziran günü sandığa gidildiÄŸinde Türkiye'nin geleceÄŸinin belirleneceÄŸini ifade etti.

"BURSA'DA DÄ°RENEN Ä°ÅžÇÄ°LERE SELAM"

Bursa'da otomotiv iÅŸçilerinin yaptığı grevi hatırlatan DemirtaÅŸ, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Siz, Gaziantep'i emeÄŸiyle, alın teriyle, çalışmasıyla ayakta tutanlar, alın teriyle helal lokma yiyenler, Gaziantep'i de ülkeyi de sizler ayakta tutuyorsunuz. Sadece bir gün çalışmazsanız ÅŸu kendini sultan sananlar var ya, sarayda yiyecek ekmek bulamazlar. Bizler sizlerin hakkını teslim etmek, iade etmek için geliyoruz. Ä°ki gündür Bursa'da iÅŸçiler görevde. Haklarını arıyorlar, sosyal hakları, iÅŸ güvenceleri konusunda teminat istiyorlar. EÄŸer ülkenin bütün çalışanları, iÅŸçileri el ele verirse, bir yerde bir grev yapıldığında geri kalan iÅŸçiler de destek verirse hakkınızı almak kolaylaşır.

Bu nedenle Gaziantep meydanında on binlerce iÅŸçinin selamını, dayanışma duygularını Bursa'da direnen iÅŸçilere gönderelim mi? Sizler ki Gaziantep'in sanayisinde, atölyesinde, fabrikalarında, tarlalarında, çalışarak, üreterek kazanan insanlarsınız. Yoksulluk her yerde yoksulluk, açlık her yerde açlık. Açlığın Kürtçesi - Türkçesi yok, Alevi'si - Sünni'si yok."

Seçimlerde bir tek oyun bile kıymetinin büyük olduÄŸuna vurgu yapan DemirtaÅŸ, ÅŸöyle devam etti:

"Bir tek oyun, bir tek zarfın bile çok kıymeti var. Analarımız çok daha iyi bilir, çocuklarına ÅŸurup içirirken ille kaşıktaki son damlayı zorla içirirler ya 'Belki de ÅŸifa o son damladadır' derler. O yüzden belki de barajı yıkacak oy o bir oydur. Sizin oyunuzdur. Bizim için en önemli ÅŸey gönüllerin gönüllere deÄŸmesidir. Saraydan da kıymetlidir. Koltuktan da kıymetlidir."

MURSÄ° HAKKINDAKÄ° Ä°DAM KARARI

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararına iÅŸaret eden DemirtaÅŸ, bu ülkede yaÅŸananların ibret verici olduÄŸunu kaydetti.

DemirtaÅŸ, ÅŸunları söyledi:

"Orada seçilmiÅŸ bir cumhurbaÅŸkanına darbe yaptılar, bugün de idam cezası verdiler. Buradan Mursi'ye verilen idam cezasını açıkça kınadığımızı belirtmek istiyorum. Bütün uluslararası kamuoyu da bu konuda duyarlı olmalı. Darbe yönetimi Mursi'ye verilen idam cezasını Mısır Müftüsünün onayına gönderecek, eÄŸer müftü onaylarsa idamlar baÅŸlayacak. Biz sessiz kalmayacağız. Dünyanın neresinde kime uygulanırsa uygulansın haksızlığı asla kabul etmeyeceÄŸiz. Bir ÅŸeye dikkatlerinizi çekmek istiyorum: 'Mısır Müftüsü onaylarsa' kim bu müftü? Devletin müftüsü. Yani bir din adamı devletin emrinde olursa, dinin, Allah'ın emirlerini deÄŸil, yöneticilerin emirlerini uygular. O nedenle bizler inançlarımız özgür olsun diye eleÅŸtiri yaptığımızda bizi dinsiz ilan ediyorlar. Buradan onlara bir kez daha sesleniyorum. Çok ÅŸükür biz de Müslüman evladıyız, hiçbir zaman söylemediÄŸimiz laflar üzerinden bize hakaretler, küfürler, iftiralar yaÄŸdırdılar."

HDP'nin baraj altında kalması ve AK Parti'nin gücü kendisinde görmesi halinde Suriye'de bir savaÅŸ baÅŸlatılacağını ileri süren DemirtaÅŸ, "Suriye'de ciddi ciddi bir savaÅŸa hazırlanıyorlar. HDP barajı aÅŸamazsa Allah korusun bunlar Suriye'de açıkça bir savaÅŸ baÅŸlatacak. Hazırlıklar onu gösteriyor. Genelkurmay BaÅŸkanı'nın 15 gün izne ayrılıp 'Ameliyat oldum' ÅŸeklinde duyuru yapması da hayra alamet deÄŸil. Bugüne kadar ilk ameliyat olan genelkurmay baÅŸkanı da bu deÄŸil. Ama hiç biri duyrulmazdı" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.