Sosyal Medya

Güncel

Komünizm propagandası yasaklandı

Ukrayna'da eski Sovyet, komünist ve nazi rejimlerin sembolleri ve propagandası çıkartılan yeni yasayla yasaklandı.



Ukrayna Devlet BaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko, Ukrayna'da eski Sovyet, komünizm ve nazizm gibi totaliter rejimlerin sembollerini ve onların propagandasını yasaklayan yasalar paketini imzaladı.

Devlet BaÅŸkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada devlet baÅŸkanı PoroÅŸenko'nun, "Ukrayna'da eski Sovyet, komünizm ve nazizm gibi totaliter rejimlerin sembollerinin yasaklanması", eski Sovyet istihbarat servislerinin 1917-1991 yıllarındaki faaliyetlerine dair gizli belgelerinin yer aldığı arÅŸivlerine eriÅŸimin saÄŸlanması, "1939-1945 yıllarında Ä°kinci Dünya Savaşı'nda Nazizm'e karşı kazanılan Zafer'in kutlanması", "20. yüzyılda Ukrayna'nın özgürlüÄŸü için savaÅŸanların hukuki statüsünü" öngören yasaları imzaladığı bildirildi.

Devlet BaÅŸkanı tarafından imzalanan söz konusu yasalara göre, ülkede Sovyet rejimi, komünizm ve nazi sembolleri ile onların propagandası suç sayılacak. Ukrayna topraklarında komünist ve nazi rejimlerinin sembollerinin üretimi ile dağıtımı, eski SSCB ve eski Sovyet ülkelerinin o dönemdeki ulusal marÅŸlarının kamu yerlerinde çalınması yasaklanacak. Ayrıca, eski Sovyet istihbarat servislerinin arÅŸivleri halka açılacak. 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyetlere karşı savaÅŸan Ukrayna Ä°syancı Ordusu ve diÄŸer teÅŸkilatların mensupları Ukrayna'nın bağımsızlığı için savaÅŸanlar olarak kabul edilecek ve onlara "iade-i itibar" verilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.