Sosyal Medya

Güncel

'Mursi'ye sadece Erdoğan sahip çıktı'

Askeri darbe ile görevinden alınan ve hapsedilen seçilmiş Mısır CUmhurbaşkanı Mursi'ye sadece Erdoğan'ın destek olduğu belirtildi.



Ä°sveç devlet radyosu P1, Mısır'da darbe ile görevden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi ve Ä°hvan yetkilileri hakkında idam cezasına sadece Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan,  Uluslararası Af Örgütü Amnesty, ve Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü'nün (Human Rights Watch) tepki gösterdiÄŸini belirtti.

Haberde, ErdoÄŸan'ın uzun süredir tek başına Mursi'yi savunduÄŸunu ve batı dünyasını yaÅŸananlar karşısında sessiz kalmakla suçladığı belirtti.

Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü'nden (Human Rights Watch)  yapılan açıklamada, Mısır eski CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi hakkında mahkemenin elinde hiç bir delil olmadan siyasi bir karar alınarak, Müslüman KardeÅŸleri sindirmeye çalıştığını ifade etti.

"ÇOK AÅžAÄžILIK BÄ°R KARAR"

Uluslararası Af Örgütü Amnesty ise karar sonrası yaptığı açıklamada, Mısır mahkemesinin Mursi ve Müslüman KardeÅŸler'in üst düzey yöneticilerinin bulunduÄŸu 100 kiÅŸiye idam cezasına çarptırarak "çok aÅŸağılık bir karar aldığını" belirterek karara tepki gösterdi.

Ä°sveç devlet televizyonu SVT'nin OrtadoÄŸu muhabiri Stina Blomgren de, Mısır Mahkemesi'nin son yıllarda rekor idam kararı vererek Müslüman KardeÅŸler'i yok etmeye odaklandığını ve mahkemenin tamamen politik kararlar alarak tiyatroya döndüÄŸünü kaydetti.

Ayrıca haberde, uluslararası baskılar nedeniyle CumhurbaÅŸkanı Mursi'nin idamından geri adım atılacağı yönünde ciddi bir beklenti olduÄŸuna bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.