Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas ve İhvan'dan idam kararına ilk tepki

Sisi cuntası tarafından darbe yoluyla görevinden uzaklaştırılan Mursi hakkında kukla mahkeme tarafından verilen idam cezasına Müslüman Kardeşler ve Hamas tepki gösterdi.



Sisi'ye baÄŸlı cunta mahkemesinin meÅŸru cumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, Ä°slâm âlimi Kardavi ve 100'ün üzerinde kiÅŸi hakkında verdiÄŸi idam cezasına Hamasve Ä°hvan'dan ilk tepkiler geldi.

HÜRRÄ°YET VE ADALET PARTÄ°SÄ° KARARI KINADI

Ä°stanbul'da bulunan Müslüman KardeÅŸler'in siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi Yönetim Kurulu üyesi Amr Derrac, Mursi ve diÄŸer Müslüman KardeÅŸler yetkilileri hakkında alınan kararları kınadı.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAÄžRI

Aljazeera Türkçe'de yer alan habere göre, Reuters'a konuÅŸan ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran Derrac, "Bu siyasi bir karar ve iÅŸlenmeye yakın bir cinayet suçunu teÅŸkil ediyor. Bundan dolayı da uluslararası toplum tarafından durdurulmalı" dedi. 

HAMAS: KARAR SÄ°YASÄ°

Hamas da Mursi ve diÄŸer Ä°hvan yetkilileri hakkında kararlara tepki gösterdi. Alınan kadarı 'içler acısı' olarak niteleyen Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Bu siyasi bir karardır ve Mısır yargısına kara bir leke sürmüÅŸtür" ifadelerini kullandı.

'GÜLÜNÇ ADALET'

Ä°nsan Hakları Ä°zleme Örgütü (HRW) de Mursi hakkında verilen karara iliÅŸkin yaptığı açıklamada, "Mursi kararı adaletin gülünç bir hale sokulmasıdır. Bu yüzden Mursi’nin yeniden yargılanmasını ve serbest bırakılmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.