Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mursi idam cezasına çarptırıldı

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi idam cezasına çarptırıldı



Mısır'ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi, Mısır'daki mahkeme tarafından idam cezasına çarptırıldı.

Mursi il ebirlikte aralarında Yusuf el Karadavi, Muhammed Biltaci, Ahmet Abdulahi ve Hayret el Şatır'ın da bulunduğu 16 kişiye de idam cezası verildi

Mısır'da mahkeme, "hapishaneler baskını" davası kapsamında, darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler BirliÄŸi BaÅŸkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduÄŸu 106 kiÅŸinin dosyasını, haklarındaki idam kararıyla ilgili görüÅŸ alınması için müftülüÄŸe gönderdi.

Darbeyle görevinden uzaklaÅŸtırılan seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi ve 130 kiÅŸinin yargılandığı kamuoyunda "hapishaneler baskını" olarak bilinen davada, Mursi ve Karadavi'nin yanı sıra Ä°hvan Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel BaÅŸkanı Saad el-Katatni ve Ä°hvan'ın ileri gelenlerinden Ä°sam el- Aryan'ın da bulunduÄŸu 106 kiÅŸinin dosyasının, idam kararıyla ilgili görüÅŸ alınması için müftülüÄŸe gönderilmesine karar verdi.

Mahkeme, Mursi ve 34 kiÅŸinin yargılandığı kamuoyunda "Casusluk Davası" olarak bilinen davada ise aralarında HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci ve Ä°hvan Rehberlik Konseyi baÅŸkan yardımcısı Hayrat Åžatır'ın bulunduÄŸu 16 sanığın dosyalarını müftüye sevk etti.

Ä°ki davada da nihai kararın 2 Haziran'da yapılacak duruÅŸmada açıklanacağı belirtildi. Buna göre toplam 166 sanığın yargılandığı iki davada 122 kiÅŸinin dosyası idam talebiyle müftülüÄŸe gönderilmiÅŸ oldu.

Mısır yasalarına göre, idam dosyaları karara baÄŸlanmadan önce devlet müftüsüne sevk ediliyor. Müftünün görüÅŸü alındıktan sonra mahkeme nihai kararını veriyor.

HAYATINI KAYBETMİŞ KİŞİLERE DE İDAM CEZASI VERİLDİ!

Mısır mahkemesi, cezaevindeyken hayatını kaybeden Ä°hvan yetkilisi Ferid Ä°smail ve Ä°srail'in Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırılarda hayatını kaybeden Raid el Attar'a da idam cezası verdi. 

DiÄŸer taraftan, 19 yıldan bu yana Ä°srail hapishanesinde bulunan ve 48 defa müebbede mahkum edilen Hasan Selami de idam cezasına çarptırıldı. 

KATAR'DA YAÅžAYAN KARADAVÄ° DE Ä°DAM CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mısır'da mahkemenin idam cezası verdiÄŸi sanıklar arasında Yûsuf el Karadavî de bulunuyor. Katar'da yaÅŸayan Karadavî, gıyaben yargılanıyordu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.