Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Cep telefonlarındaki 'uyarı tonu' bugünden itibaren kalkıyor

BTK Başkanı cep telefonu kullanıcılarına müjde vererek, numara taşıyanların telefonlarında çalan uyarı tonunun bugünden itibaren kaldırılacağını açıkladı.



Bilgi Teknolojileri ve Ä°letiÅŸim Kurumu (BTK) BaÅŸkanı Tayfun Acarer, cep telefonu numarasını baÅŸka bir GSM operatörüne taşıyanların arandığında duyulan uyarı tonunun, abonenin istememesi halinde bugünden itibaren kaldırılabileceÄŸini belirtti.

Acarer, yazılı açıklamasında, cep telefonu abonesi milyonlarca kiÅŸiyi ilgilendiren yeni uygulamanın bugün itibarıyla baÅŸladığını kaydetti.

Tüketicilerden gelen talepler ve her yöne tarifelerin yaygınlaÅŸması nedeniyle uyarı tonu konusunda düzenleme yapıldığını ifade eden Acarer, "BTK tarafından yapılan düzenlemeye göre bugünden itibaren numarasını taşıyanları arayanlara uyarı tonu verilmeye devam edilecek ancak istemeyen abonelere uyarı tonu verilmeyecek. BTK'nın aldığı karar doÄŸrultusunda 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ise uyarı tonu sadece isteyen abonelere verilecektir" bilgisini verdi.

Acarer, abonelerin uyarı tonu konusundaki tercihlerini, herhangi bir anda iÅŸletmeciye SMS yoluyla, internet üzerinden, çaÄŸrı merkezi kanalıyla veya bayi aracılığıyla bildirebileceÄŸini belirtti.

BTK BaÅŸkanı Acarer, açıklamasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Son rakamlara göre bugüne kadar 82 milyon 44 bin cep telefonu numarası baÅŸka bir operatöre taşındı. Numara taşınabilirliÄŸi düzenlemesi ile abonelerin numarasını deÄŸiÅŸtirmeden istediÄŸi operatörden hizmet alabilmesine imkan saÄŸlandı. Abonelere numarasını deÄŸiÅŸtirmeden kendisine uygun tarifelere geçiÅŸ yapmak imkanı sunuldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.