Sosyal Medya

Güncel

Kandil'in yolu HDP'den geçiyor

Terör örgütü PKK'nın Kandil kampına katılmak üzere Denizli'den İzmir HDP il binasına gelen 2 genç, polis tarafından yakalandı. Gençleri dağ kadrosuna götürecek olan Hayati isimli HDP'li ise aranıyor.



Ä°zmir Emniyet MüdürlüÄŸü Terörle Mücadele ekipleri, 20 yaşındaki M.D. ile 17 yaşındaki M.O'nun, Kandil'deki terör örgütü PKK kampına katılmak üzere Denizli Merkezefendi ilçesinden Ä°zmir HDP Ä°l binasına gelecekleri ihbarını aldı. Savcılığın talimatı ile harekete geçen polis, iki genci HDP binası giriÅŸinde yakaladı. Ä°ki genç sorgulanmak üzere Emniyet MüdürlüÄŸü'ne götürüldü. Ancak M.O. 17 yaşında olduÄŸu için Çocuk Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerine teslim edildi.

POLÄ°SLERÄ° BÄ°LE DEHÅžETE DÜÅžÜRDÜ

Çankaya Terörle Mücadele Åžube'de sorgulanan M.D'nin verdiÄŸi ifadeler, polisleri bile dehÅŸete düÅŸürdü. M.O. ile HDP'nin Merkezefendi Ä°lçe TeÅŸkilatı'nda tanıştıklarını belirten M.D.'nin "Serbest kaldığımda yine PKK'nın daÄŸ kadrosuna katılacağım, bunu kimse engelleyemez" dediÄŸi öÄŸrenildi. M.D., ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 17 yaşındaki M.O. ise adli kontrol ÅŸartı ile ailesine teslim edildi.

15 GÜNDE 20 GENÇ DAÄžA KANDIRILDI

Polis iki genci daÄŸ kadrosuna katılmadan önce kurtarırken, gençlerle HDP binasında buluÅŸup, daÄŸ kadrosuna kırsala gitmesine yardımcı olacağı ileri sürülen HDP'li Hayati isimli ÅŸahsın peÅŸine düÅŸtü. Terör örgütünün Ä°zmir'de kandırıp daÄŸa çıkardığı çocuk ve genç sayısında son 15 gün içinde gözle görülür bir artış olması endiÅŸe yarattı. 2014 yılında ve 2015'in ilk dört ayında resmi kayıtlara göre 60'a yakın gencin PKK tarafından kaçırıldığı belirlenirken, son 15 gün içinde 20'den fazla gencin kandırılarak sadece Ä°zmir'den Kandil'e gönderildiÄŸi tespit edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.