Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye rejimi yine sivilleri öldürdü

Suriye'de Şam yönetimine bağlı güçler ülkenin çeşitli kentlerini havadan ve karadan bombaladı. 59 sivil öldü.



Merkezi Londra’da bulunan Suriye Ä°nsan Hakları Örgütü, Esed’e baÄŸlı savaÅŸ uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki bölgelere havadan 'varil ve vakum' bombasıyla karadan ise roket ve havan toplarıyla saldırdığını duyurdu.

Ä°nsan Hakları Örgütü, saldırılarda Ä°dlib'te 22, Halep'te 11, Hama ve Humus'ta 8'er, Dera'da 5, Deyr Ez Zor'da 4 ve baÅŸkent Åžam'ın kırsalında 1 olmak üzere 59 sivilin yaÅŸamını yitirdiÄŸini açıkladı.

Saldırılarda aralarında ağır yaralılarında olduÄŸu 100’den fazla sivilinde çevre bölgelerde bulunan hastanelere kaldırıldığı vurgulandı.

Bombalanan bölgelerde çok sayıda ev ve iÅŸyeri isabet alırken, enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiÄŸi ve ölü sayısının artabileceÄŸi ifade edildi.

Ä°ki Hizbullah milisi öldürüldü

Muhaliflere baÄŸlı Kalamun Medya Merkezi, Fetih Ordusuna baÄŸlı birliklerin baÅŸkent Åžam'ın Kalamun bölgesinde düzenlediÄŸi saldırılarda, rejim güçleri safında savaÅŸan Hizbullah mensubu iki kiÅŸiyi öldürdüÄŸünü duyurdu.

Kalamun'da Esed güçleri ile silahlı muhalifler arasında zaman zaman ÅŸiddetli çatışmaların yaÅŸandığını vurgulayan Kalamun Medya Merkezi, bölgede rejim güçleri safında savaÅŸan çok sayıda Hizbullah militanının bulunduÄŸunu açıkladı.

220 binden fazla ölü

BM verilerine göre, Suriye'de 2011'de baÅŸlayan ayaklanmalar ve devamındaki iç savaÅŸtan dolayı ÅŸimdiye kadar 220 binden fazla kiÅŸi hayatını kaybetti. 

Ayrıca milyonlarca insan evinden oldu ve bunların çoÄŸunluÄŸu da Suriye'ye komÅŸu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.