Sosyal Medya

Güncel

''Paralel Yapı'' operasyonunda tutuklama

'Paralel Yapı' operasyonunda Isparta ve Gaziantep'te toplamda 6 kişinin tutuklandığı bildirildi...



Eski Isparta Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžube Müdürü Peyami Baykara'nın da aralarında bulunduÄŸu 3 emniyet mensubu, ''Paralel Yapı'ya yönelik soruÅŸturma kapsamında çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Isparta Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski Isparta Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžube Müdürü Peyami Baykara ve aynı müdürlükte görevli komiser yardımcısı Mehmet Åžanverdi ile polis memurları Ergün Aksu ile Ahmet Ö, savcılıktaki iÅŸlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

Baykara, Åžanverdi ve Aksu, "Suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve örgüte üye olmak", "Resmi belgede sahtecilik", " Özel hayatının gizliliÄŸini ihlal etmek", "KiÅŸisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" gerekçeleriyle tutuklandı, Ahmet Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Zanlıların, Isparta'da aralarında siyasetçi, gazeteci, akademisyen olan kiÅŸileri, usulsüz dinlediÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Öte yandan zanlıların ocak ayında düzenlenen operasyonda aynı suçlardan gözaltına alınmış, sevk edildikleri mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Gaziantep'te 3 kişi tutuklandı

Öte yandan Gaziantep'te "paralel yapıya" yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 3'ü tutuklandı.

Ä°l Emniyet MüdürlüÄŸü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerinin Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulunda paralel yapıya yönelik faaliyette bulundukları öne sürülen gruba yönelik operasyonunda gözaltına alınan 12 zanlıdan 7'si emniyetteki iÅŸlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 5 ÅŸüpheli polis ise adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alınan ÅŸüpheliler, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan ÅŸüphelilerden Rahmettullah U, Mehmet Ç. ve Murat K, tutuklandı. DiÄŸer zanlılar Ä°.T. ve M.T. adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Polisin dün düzenlediÄŸi operasyonda Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulunda eÄŸitim gören bazı öÄŸrencileri, sahte evraklar tanzim edip okulda gibi göstererek paralel yapıya ait evlerde sohbetlere götürdükleri ve yasa dışı faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla aralarında bir emekli emniyet müdürünün de bulunduÄŸu 11 polis ve bir üniversite öÄŸrencisi gözaltına alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.