Sosyal Medya

Güncel

Usulsüz kredi çeken şebekeye 12 tutuklama

İstanbul'da bankalardan usulsüz kredi kullandırdığı öne sürülen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 12'si tutuklandı



Ä°stanbul Mali Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekiplerince bankalardan usulsüz kredi kullandırdığı öne sürülen ÅŸebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 12'si tutuklandı.

Bir kamu bankasının müfettiÅŸleri tarafından yapılan incelemelerde 45 ayrı usulsüz kredi kullanımı tespit edildiÄŸi yönünde gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Åžubesi Ekonomik Suçlar Büro AmirliÄŸi ekipleri, salı günü düzenledikleri operasyonda 5'i kamu bankası, 5'i özel bankalarda çalışan 10 bankacının da aralarında bulunduÄŸu toplam 20 kiÅŸiyi gözaltına aldı.

Mali polis, Emniyet'te aldığı ilk ifadeler doÄŸrultusunda 4 ÅŸüpheliyi daha belirledi. Bu kiÅŸilerin de yakalanmasıyla, ÅŸüpheli sayısı 24'e yükseldi.

KARDEÅžLER ÅžEBEKE LÄ°DERÄ°

Ä°ddiaya göre, O.M. (40) ve Ä°.M. (43) kardeÅŸlerin liderliÄŸini yaptığı ÅŸebekenin, Nitelikli dolandırıcılık, Resmi belgede sahtecilik, RüÅŸvet ve POS makinesi tefeciliÄŸi yaptığını ortaya çıkaran polis ekipleri, 24 ÅŸüphelinin ifadelerini aldı. Ä°fadelerin tamamlanmasının ardından, 10'u banka çalışanı 24 ÅŸüpheli dün Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 24 ÅŸüpheliden, ÅŸebeke liderleri O.M. ve Ä°.M. kardeÅŸler ile birlikte 1 özel banka çalışanının da aralarında bulunduÄŸu toplam 12 kiÅŸi tutuklandı.

9'u banka çalışanı 12 kiÅŸinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öÄŸrenildi

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.