Sosyal Medya

Coğrafyamız

İsrail Nekbe gösterilerine müdahale etti

Filistin'de birçok yerde düzenlenen Nekbe gösterilerine işgal askerleri müdahale etti, çok sayıda kişi yaralandı.



Nekbe'nin (Büyük Felaket) 67. yılı nedeniyle Filistin'in çeÅŸitli ÅŸehirlerinde düzenlenen gösteri ve yürüyüÅŸlere Ä°srail iÅŸgal askerleri müdahale etti. 

Göz yaÅŸartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerin kullanıldığı müdahalelerde çok sayıda Filistinli yaralandı, onlarca kiÅŸi de atılan gazdan etkilenerek zor anlar yaÅŸadı. 

Nekbe'yi Anma Komitesi'nin çaÄŸrısı üzerine Ramallah'ın batısındaki Nalin bölgesinde düzenlenen yürüyüÅŸe, aralarında çeÅŸitli Filistinli grupların liderlerinin de bulunduÄŸu yüzlerce Filistinli katıldı. 

Ä°srail askerlerinin müdahale ettiÄŸi yürüyüÅŸ sırasında, 1 kiÅŸi gerçek, 5 kiÅŸi ise plastik mermi ile yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılırken atılan gazdan etkilenen onlarca kiÅŸiye ise olay yerinde müdahale edildi. Filistinli gençler de Ä°srail askerlerine taÅŸ ve molotof kokteyli atarak ve lastik yakarak karşılık verdi.

NABLUS'TA ÜÇ YARALI

Ä°srail iÅŸgal askerlerinin Nablus'un batısındaki Kefer Kadum beldesinde düzenlenen yürüyüÅŸe müdahalesi sonucu  3 kiÅŸi gerçek mermilerle ayağından vuruldu. Yaralı Filistinliler Nablus'taki devlet hastanesine kaldırıldı. 

Her cuma düzenlenen "Yahudi yerleÅŸim birimi inÅŸası ve ayrım duvarını" protestolarının bugün "Geri dönüÅŸ hakkı kutsaldır" adı altında yüzlerce kiÅŸinin katılımı ile gerçekleÅŸtirildiÄŸini aktaran görgü tanıkları, Ä°srail askerlerinin müdahalesi nedeniyle onlarca kiÅŸinin atılan gaz nedeniyle zor anlar yaÅŸadığını belirtti.

GAZZE'DE Ä°SRAÄ°L ATEŞİNDE ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Ä°srail iÅŸgal askerlerinin, Nekbe'nin  67. yılı dolayısıyla Gazze Åžeridi'nde yürüyüÅŸ yapan Filistinlilere ateÅŸ açması sonucu, 3 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü EÅŸref el-Kudra, Ä°srail askerlerinin Nekbe dolayısıyla Gazze'nin doÄŸusunda yürüyüÅŸ yapan Filistinlilere ateÅŸ açması sonucu 3 kiÅŸinin hafif yaralandığını söyledi.

Görgü tanıkları da Ä°srail askerlerinin, yürüyüÅŸe katılan Filistinlilere göz yaÅŸartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermilerle müdahale ettiÄŸini belirtti.

Ä°srail'in, sınıra 300 metre mesafedeki alanı tampon bölge kabul etmesi sebebiyle sınır bölgelerinde konuÅŸlanan askerler, tel örgülere yaklaÅŸan herkese ateÅŸ açıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.