Sosyal Medya

Güncel

'Kılıçdaroğlu beni dolandırdı'

Dönemin Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik iddialarla ilgili kitabın yazarı Hamurcu, Kılıçdaroğlu'ndan talimat aldım dedi.



Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesi ve o dönemin Belediye BaÅŸkanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik iddialarla ilgili kitabın yazarı Hacı Ali Hamurcu, itiraflarda bulunarak, bu suçlamaları CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun talimatıyla yaptığını ileri sürdü. Hamurcu, KılıçdaroÄŸlu'nun bu iÅŸ için vaat ettiÄŸi parayı da ödemediÄŸini iddia etti.

YOLSUZLUK Ä°DDÄ°ALARI

Kemal KılıçdaroÄŸlu, Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesi ve o dönemin Belediye BaÅŸkanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik yolsuzluk iddialarında bulunmuÅŸtu. KılıçdaroÄŸlu, bu suçlamalarına "deÄŸerli bir vatandaÅŸ" olarak dile getirdiÄŸi Hacı Ali Hamurcu'nun iddialarını dayanak göstermiÅŸti.

"KILIÇDAROÄžLU'NUN TALÄ°MATIYLA YAZDIM"

Hamurcu, yayınlanan kitabıyla ilgili olarak yargılandığı mahkemeye yazılı bir ifadede sundu. Mahkemeye verdiÄŸi ifadesinde, BaÅŸkan Mehmet Özhaseki'ye yönelik suçlamaların yer aldığı kitabı KılıçdaroÄŸlu'nun talimatı ile yazdığını itiraf eden Hamurcu, kendisine para vaat eden CHP ve Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu'nun söz verdiÄŸi vaatleri yerine getirmediÄŸini öne sürerek, KılıçdaroÄŸlu tarafından dolandırıldığını söyledi.


YOLSUZLUK ÜÇGENÄ°

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, 2010 yılında TBMM bütçe görüÅŸmeleri sırasında Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesi ve Mehmet Özhaseki ile ilgili açıklamalar yapmış, Kayseri'de 'vilayet-yargı-belediye' arasında yolsuzluk üçgeni olduÄŸunu öne sürmüÅŸtü.



KılıçdaroÄŸlu, yapmış olduÄŸu suçlamaları, dolandırıcılık suçundan mahkûm olarak cezaevinde yatmakta olan Hacı Ali Hamurcu'ya dayandırmış ve kendisi hakkında "deÄŸerli bir vatandaÅŸ" diye hitap etmiÅŸti.

NÄ°TELÄ°KLÄ° DOLANDIRICILIK VE EVRAKTA SAHTECÄ°LÄ°K

Hacı Ali Hamurcu'nun hayali taksi hatları vaat ederek bazı kiÅŸilerden para aldığı bizzat BaÅŸkan Özhaseki'nin talimatı ile ortaya çıkartılmış ve yine Özhaseki'nin talimatıyla hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuÅŸtu. Yakalanarak mahkemeye çıkartılan Hacı Ali Hamurcu'nun suçu tespit edilerek nitelikli dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik suçlarından mahkum edilmiÅŸti.



Uzun süre Türkiye gündemini meÅŸgul eden KılıçdaroÄŸlu'nun iddialarıyla ilgili olarak 2007 yılında savcılıkta sonuçlandırılan dosya bir kez da daha açılarak soruÅŸturmaya konu olmuÅŸtu. Yeniden bilirkiÅŸiler atanmış ve Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesi ile Mehmet Özhaseki'nin suç iÅŸlemediÄŸini Cumhuriyet Savcılığı ortaya çıkarmıştı.



CHP'LÄ° VEKÄ°LLER TOPLANDI

CHP Milletvekilleri Åževki KulkuloÄŸlu, Atilla Kart ve Ömer Süha Aldan 10 Ocak 2013'te dolandırıcılık suçundan 5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan Hacı Ali Hamurcu ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, Hamurcu'nun yolsuzlukları anlatan bir Kitap yazdığını belirttiler. Basın toplantısından bir süre sonra "Belgelerle YolsuzluÄŸun Åžeytan Üçgeni" adlı kitap yayınladı.

Kitapla ilgili Mehmet Özhaseki'nin avukatı Mehmet Savruk dava açtı. Hacı Ali Hamurcu ve yayıncı ÅŸirket aleyhine Kayseri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2014/77 sayılı dosya ile açılan dava 7 Mayıs PerÅŸembe günü sonuçlandı. Mahkeme, Mehmet Özhaseki'ye yapılan iftiralardan dolayı 7 bin TL manevi tazminatın Hacı Ali Hamurcu ve yayınevinden tahsiline karar verdi. Ayrıca Hacı Ali Hamurcu'nun cezalandırılması için de Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesine dava açıldı.



HAMURCU: "BENÄ° KILIÇDAROÄžLU DOLANDIRDI"

Hacı Ali Hamurcu kendisi hakkında açılan dava sürerken, Kayseri 2. Asliye Ceza Mahkemesi BaÅŸkanlığı'na kendi el yazısı ve imzası ile bir ifade verdi. Ä°fadesinde davaya neden olan kitabı aslında kendisinin yazmadığını belirten Hacı Ali Hamurcu, kitabın bizzat Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun talimatıyla yazılıp basıldığını söyledi. CHP Kayseri Milletvekili Åževki KulkuoÄŸlu'nun bu kitaptan 3-4 trilyon lira kazanabileceÄŸini söylemesi üzerine 'evet' demek zorunda kaldığını belirten Hamurcu, “10 Ocak 2013 PerÅŸembe günü Åževki KulkuloÄŸlu ile birlikte Ankara'ya gittik. Åževki KulkuloÄŸlu ve genel baÅŸkanlarının görevlendirdiÄŸi iki milletvekili ile TBMM'de basının karşısına çıktık. Elime bir not verdiler, ben de okudum. Kitabın çıkacağını söyledim. Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun talimatı ile bir milletvekili ve ANKA Ajansın sahibi Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun Basın Danışmanı Veli Özdemir kitabın basımı için hazırlığa baÅŸladılar. Hatta Kemal KılıçdaroÄŸlu bir cenaze dolayısıyla Kayseri'ye geldiÄŸinde kitabın basım iÅŸinin hızlandığını, çıktığında 100 bin tane kendisinin alacağını söylemiÅŸti. Kitabın basım masraflarını da onlar karşıladı. Burada ben kandırıldım. Kitapla ilgili söz verdikleri ödemeyi de yapmadılar. Ä°htarname çektik cevap vermediler. Kitabın, hakkımda dava açılmasına neden olan kısımlarını bilgim dışında ekledikleri için de davacıyım. Benim maÄŸduriyetimden faydalanıp beni kullandılar, kandırdılar, dolandırdılar” dedi.

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.