Sosyal Medya

Güncel

Ethem Sancak: Açıklarsam Türkiye'de barınamazlar

İşadamı Ethem Sancak, Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök ile ilgili "Bazı şeyleri açıklarsam Türkiye'de barınamazlar" dedi.



24 TV'de konuÅŸan Ä°ÅŸadamı Ethem Sancak ''DoÄŸan Grubu, Aydın DoÄŸan ve ErtuÄŸrul Özkök'le ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. ErtuÄŸrul Özkök'ün Yakup Cemil benzetmesine yanıt veren Sancak, "Okyanusun bir parçası oldular, okyanus ötesinin. O yüzden aynaya bakmaları lazım bana Yakup Cemil diyebilmeleri için" dedi.

Ä°ÅŸte Sancak'ın o açıklamaları:

"Yakup Cemil'i tarih bilenler bilir. Kullanılan bir piyondur Yakup Cemil. Darbe yaptırtıldı ona, sadrazam öldürtüldü. Yakup Cemil böyle bir tetikçidir. Åžimdi ben bana Yakup Cemil diyen arkadaÅŸa soruyorum. Milliyet gazetesi nasıl el deÄŸiÅŸtirdi ve el deÄŸiÅŸtirirken Abdi Ä°pekçi'nin öldürülmesi ile bir iliÅŸkisi var mıydı? Yine bana cevap versin, Erol Simavi nasıl kaçırtıldı Türkiye'den ve Hürriyet nasıl el deÄŸiÅŸtirdi? Neyin karşılığnıda bunlar yapıldı?"

OKYANUS ÖTESÄ°NÄ°N BÄ°R PARÇASI OLDULAR

"Bana izah etsin "Åžimdi iÅŸ Silahlı Kuvvetler'e düÅŸtü" sözünü. Yine bana izah etsin kendi gazetesinde 40 yıl boyunca, asılmış bir BaÅŸbakan'ın asılma günü hürriyet ve anayasa günü diye kutlandı. Yakup Cemil bu. Ben ise ömrünü özgürlükler için, vesayete karşı adalet için harcamış, bütün geçmiÅŸiyle temiz bir adamım, hesap vermeyeceÄŸim hiçbir yer de yoktur. Åžu ana kadar da ne havuzdan ne kuyudan ne de baÅŸka bir yerden tek bir kuruÅŸ kaynak gelmemiÅŸtir benim ÅŸirketlerime. Allah'a ÅŸükür muhtaç da olmamışım. Ama bazı varidatların izah edilmesi lazım. Dışbank nasıl alındı, kaça alındı, kaça satıldı? POAÅž nasıl alındı, kaça alındı, nasıl satıldı? Kimler esir edilerek ve tetikçilik yaptırtılarak yaptırıldı bunlar? Ä°ÅŸ Bankası Genel Müdürü Ünal Korukçu nasıl teslim oldu ve arkasından genel müdür POAÅž ve Dışbank satışına nasıl onay verdi? Buralardan ne kadar servetler edinildi? Esas büyük havuz bu, büyük okyanus bu, zaten sonunda öyle büyüdüler ki okyanusun bir parçası oldular, okyanus ötesinin. O yüzden aynaya bakmaları lazım bana Yakup Cemil diyebilmeleri için."

''ÖZKÖK RÜYA GÖRÜYOR''

Ethem Sancak, ErtuÄŸrul Özkök'ün Yakup Cemil benzetmesi yaptığı yazı ile ilgili, "Åžimdi o yazıda ErtuÄŸrul, 'iÅŸte bu Yakup Cemil ve tepesindeki adam gidecekler 7 Haziran'da, biz yine o muhafazakar kanatta olan bazı vicdanlı adamlarla, ki zaten bunları eleÅŸtirmeye baÅŸlamışlar, beraber gazetecilik yapacağız yine' diyor. Rüya görüyor rüya" diye konuÅŸtu.

"Ama ben de ona soruyorum, bizim cenahtan devÅŸirdiÄŸi, beraber her hafta toplantı yapıp sofra paylaÅŸtığı bu adamlar kim?" diyen Sancak, "Bunların cevabını versin. DevÅŸirdiÄŸi adamlar kim? Yakup Cemil'lik odur, Yakup Cemil'lik adam devÅŸirmedir. Çünkü Yakup Cemil bir devÅŸirmeydi, tıpkı ErtuÄŸrul'un kendisi gibi. Onun için ErtuÄŸrul'a söylenecek ÅŸeyler bunlar. Ben yakın zamana kadar bir deÄŸer veriyordum ErtuÄŸrul'a ama tarih bilmezliÄŸini ve cahilliÄŸini gördükten sonra da muhattap bile almayı düÅŸünmüyorum" ifadelerini kullandı.

''AÇIKLARSAM TÜRKÄ°YE'DE BARINAMAZLAR''

"Benim geçmiÅŸte onlarla olan diyaloÄŸumdan, bizzat kendi patronundan öÄŸrendiÄŸim bazı bilgileri burada açıklarsam Türkiye'de barınamazlar, ErtuÄŸrul'la ve patronuyla ilgili. Onun için açtırmasınlar adamın aÄŸzını. Darbelere nasıl payandalık yaptıklarını, bunları herkes biliyor."

"Bizim cenahtan devÅŸirdiÄŸi yazarları ben biliyorum, onları açıklasın. O açıklamayacaksa ben açıklayacağım çünkü. Ve hangi koÅŸullarda ve nasıl devÅŸirdiklerini açıklayacak. Kimin ne zaman neye karşı teslim olduÄŸunu biz iyi biliyoruz."

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.