Sosyal Medya

Coğrafyamız

İhvan liderlerinden İsmail hapiste öldü

Mısır’da darbeden sonra yasaklanan Müslüman Kardeşler Teşkilatının liderlerinden Farid İsmail, hapiste hayatını kaybetti.



Mısır güvenlik kaynaklarına göre, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanan Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatının (Ä°hvan Müslimin) liderlerinden Farid Ä°smail, saÄŸlık sorunları sebebiyle hayatını kaybetti. Kaynaklar, Ä°smail’in ölmeden birkaç gün önce Zagazig bölgesinde bir hapishaneden Kahire Hastanesi'ne gönderildiÄŸini belirtti.

57 yaşındaki Farid Ä°smail, askeri darbeyle görevden uzaklaÅŸtırılıp tutuklanan CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi döneminde parlamento üyesiydi. Ä°smail, Abdulfettah Sisi’nin liderliÄŸinde yapılan askeri darbenin ardından tutuklanmıştı.

Hasta olan Ä°smail’in saÄŸlık durumu hapisteyken daha da kötüleÅŸti. Mısır’da MeÅŸruiyete Destek ve Darbeye Karşı Koalisyonu ise Ä°smail’in ölümünün hapishane idaresinin ihmalkâr davranmasından kaynaklandığını öne sürdü.

TeÅŸkilata baÄŸlı Adalet ve Hürriyet Partisi de, Mısır güvenlik güçlerini Ä°smail’in ölümünden sorumlu tutarak, hapishane yönetiminin kendisine gereken ilaçları vermediÄŸini dile getirdi.

'Mahkeme Kabul etti, hapishane uygulamadı'

Ä°smail’in avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Reuters’e yaptığı açıklamada, “Birkaç defa Ä°smail’in saÄŸlık durumunun kötüleÅŸmesinden dolayı hastaneye kaldırılması ve orada kalması için mahkemeye talepte bulunduk. Ancak mahkeme kabul ederken hapishane uygulamayı reddetti” dedi.

Adalet kaynaklarına göre, Ä°smail’in 2013 yılında polisin müdahalesiyle yüzlerce kiÅŸinin öldürüldüÄŸü El Nahda ve Rabia meydanlarındaki protestolarda ‘polise karşı ÅŸiddet göstermek’ suçuyla 7 yıl hapisle yargılanmıştı.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.