Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak: IŞİD'in ikinci lideri öldürüldü

Irak Savunma Bakanlığı, ABD’nin öncülüğündeki IŞİD’e karşı koalisyonun Tel Afer'e yakın bir camiye düzenlediği hava saldırısında, örgütün ikinci lideri Ebu Ala Afari’nin öldürüldüğünü öne sürdü.



Irak Savunma Bakanlığı, internet sitesinde yayınladığı yazılı açıklamada, 'kesin bir istihbarat bilgisi' üzerine, IŞİD'e karşı ABD öncülüÄŸünde oluÅŸturulan koalisyon güçlerinin ülkenin kuzeyinde bir camiye hava saldırısı düzenlediÄŸi belirtildi. Bakanlık, IŞİD'in örgütün ikinci lideri Ebu Ala Afari’nin öldürüldüÄŸünü ifade etti.

Açıklamada, isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili hava saldırısının Tel Afer’in yakınındaki Iyadiye bölgesinde yer alan ve IŞİD’in toplantı yaptığı ‘Åžehitler Camisi’ne yapıldığını, saldırıda gerçek ismi Abdurrahman Mustafa Muhammed ve Ebu Ala Afari olarak tanılan IŞİD’in iki numaralı isminin öldürüldüÄŸünü ifade etti.

Ebu Ala Afari lakabıyla tanılan Abdurrahman Mustafa Muhammed, IŞİD’in lideri Ebu Bekir BaÄŸdadi’dan sonra örgütün ikinci lideri olarak tanılıyor. Tel Afer kentinden gelen Ebu Ala Afari, Türkmen kimliÄŸiyle de tanılıyor.

Irak Savunma Bakanlığı'nın konuyla ile ilgili açıklaması üçüncü bir taraftan henüz bir doÄŸrulanmadı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise, haber ile alakalı raporların bulunduÄŸu ancak henüz teyit edemediÄŸini ifade etti.

 

 
 

 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.