Sosyal Medya

Güncel

Van'da 7 kişi donarak öldü

Yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan yabancı uyruklu altı çocuk ve bir kadın Van'da donarak hayatını kaybetti.



 

Van'ın Çaldıran Ä°lçesi'nin Ä°ran sınırındaki Hangedik Mahallesi yakınlarında sınırdan yaÅŸadışı yollarla giriÅŸ yapan yabancı uyruklu 33 kiÅŸiden altısı çocuk biri kadın yedi kiÅŸi donarak öldü.

Çaldıran ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ä°ran sınırının sınıf noktasında bulunan Hangedik Mahallesi yakınlarında sabaha karşı 04.00 sıralarında devriye görevi yapan Piyade Sınır Hudut Karakolu'na ait askerler, dolu yağışının etkili olduÄŸu bölgede bir grup göçmenle karşılaÅŸtı. Askerler, göçmenlerden altı çocuk ve bir kadının donarak hayatını kaybettiÄŸini belirlerken, geriye kalanları ise olay yerine çağırdığı araçlarla Çaldıran ilçe merkezine getirdi.

Durumu ağır olan 8 kiÅŸi Çaldıran Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumları ağır olan 5 kiÅŸi Van'a sevk edildi. Yetkililer, 3'nün tedavisini Çaldıran'da sürdürüldüÄŸünü, durumları iyi olan 18 kiÅŸinin de ihtiyaçlarının karşılanması için Çaldıran Tabur Komutanlığı'na alındığını ve burada ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.