Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ses kayıtları 'uydurma' değil

Mısır yönetimi, Cumhurbaşkanı Sisi'ye ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını gerçek olmadığını açıklasa da son yapılan bir analizde kayıtların 'uydurma' olduğuna dair bir bulguya rastlanmadı.



New York Times'ın haberine göre; New York Times gazetesine göre, Ä°ngiliz polisine sunulan detaylı araÅŸtırma sonucu Sisi'nin daha önce yayınlanan ses kayıtlarının 'uydurma' olduÄŸuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Gazeteye göre, FP French Associates adlı kurum, "Sisi'ye ait olduÄŸu iddia edilen ses kayıtlarından ikisinde ve üst düzey general Mahmud Åžahin'e ait olduÄŸu ileri sürülen ses kaydındaki seslerin doÄŸru olduÄŸuna dair kısmen güçlü kanıtlar olduÄŸunu" açıkladı.

Yapılan adli araÅŸtırma sonuçları Ä°ngiltere'de yürütülen soruÅŸturmada polise teslim edildi. Yapılan analiz, 2013'te yapılan darbenin liderlerine yönelik suç dosyasının bir kısmını oluÅŸturacak. 

Sisi'nin ses kayıtları

Mısır CumhurbaÅŸkanı Abdulfettah Sisi, özel kalem müdürü Abbas Kamil ve Askeri Konsey Üyesi Mahmut Hicazi'nin katıldığı Åžubat 2014'te gerçekleÅŸen bir toplantıdaki konuÅŸmaların ses kaydı geçtiÄŸimiz Åžubat ayında ortaya çıkmıştı.

Mısırlı muhaliflere ait ve Ä°stanbul'dan yayın yapan Mükemmilin televizyonunun yayınladığı ve Sisi'nin cumhurbaÅŸkanlığına aday olmadan hemen önceki dönemde gerçekleÅŸen görüÅŸmenin ses kaydında, Sisi kendisine destek veren Körfez ülkeleri ile kurulacak iliÅŸki ile ilgili olarak, "Körfez ülkeleriyle tıpkı 1990'da Suriye rejimine yaptıkları gibi ‘al ve ver' temelinde iliÅŸki kurmamız gerekiyor" diyor.

"Körfez ülkelerinde para pirinç gibi" diyen Sisi her ülkeden istenecek miktarı ise ÅŸöyle anlatıyor:

"Körfez ülkeleri liderleri kendi ülkelerinin bütçelerinin üzerinde dev paralara sahip... 10 milyar dolar istiyoruz... Bir 10 milyar BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden, bir 10 milyar da Kuveyt'ten... Ordu hesabına geçecek 10 milyar dolara ihtiyaç duyuyoruz. Paralar Merkez Bankası'na girecek ve 2014 yılının hesabı kapanmış olacak."

Söz konusu ülkeler Mısır'a darbeden sonra en çok maddi destek veren ülkeler arasında bulunuyor.

Kahire yönetimi, ses kayıtlarının ortaya çıkmasının ardından kayıtların 'uydurma' olduÄŸunu ileri sürmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.