Sosyal Medya

Dünya

Nemtsov raporu: Ukrayna'da 220 Rus askeri öldü

Geçtiğimiz ay Rusya'da öldürülen muhalif Nemtsov tarafından hazırlanan rapora göre Ukrayna'da 220 Rus askeri hayatını kaybetti



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin muhalifi olan ve ÅŸubat ayında Moskova'da silahlı saldırı sonucu ölen Boris Nemtsov'un öldürülmeden önce üzerinde çalıştığı Ukrayna raporu açıklandı.

Rapora göre Rusya, Ukrayna'nın doÄŸusundaki ayrılıkçılara askeri teçhizat saÄŸlamak için ÅŸimdiye kadar 1.04 milyar dolar harcadı, Ukrayna'daki çatışma bölgesinde 220 Rus askeri öldü.

Åžubat ayında Moskova’da vurularak öldürülen Nemstov’un hazırladığı rapor, partisi ve gazetecilerin yardımıyla tamamlandı. Rapor, askerlerin aileleri hakkındaki bilgi ve onlarla yapılan röportajlar içeren açık kaynaklı bir doküman niteliÄŸinde.

Nemstov’un yardımcılarından Ilya Yashin Ukrayna ile yürütülen savaşın tüm Rusya halkına karşı iÅŸlenmiÅŸ bir suç olduÄŸunu savunarak ‘tarihin Putin’i Rusya ve Ukrayna halklarını düÅŸmanlaÅŸtırdığını yazacağını öne sürdü.

Kremlin sözcülüÄŸünce yapılan açıklamada raporda yer alan bilgiler reddedilirken Putin’in Ukrayna’da muvazzaf asker bulunmadığı fakat eski askerlerin yer aldığı yönünde açıklamalar yaptığı belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.