Sosyal Medya

Güncel

TSK'da Cemaat soruşturması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'da Gülen Cemaati yapılanmasıyla ilgili binin üzerinde kişiyle ilgili ihbar geldiğini söyledi, ihbarlarla ilgili soruşturmanın başladığını söyledi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz, hükümetin 'paralel yapı' olarak nitelendirdiÄŸi  Gülen Cemaati'nin TSK'daki olası yapılanmasına yönelik idddialarla ilgili konuÅŸtu. Yılmaz, "Binin üzerinde kiÅŸiyle ilgili olarak ihbar gelmiÅŸtir. Bu ihbarlarla ilgili, hem idari hem de Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından soruÅŸturmalar baÅŸlatılmıştır. NeticelendiÄŸinde elbette gereÄŸi yapılacaktır" dedi. 

Yılmaz, Balyoz ve Ergenekon davalarında beraat eden askerlerl ilgili olarak da "Balyoz ve Ergenekon davalarında 73 subayımız göreve döndü. Bunlardan 46'sı Yüksek Askeri Åžura'da terfi derecelendirilmesine gidecektir. Dolayısıyla o terfide Yüksek Askeri Åžura Üyeleri kendilerine, diÄŸer aynı yaÅŸta tertiplerine bakarak da en iyi liyakat ve ehliyeti dikkate alarak bir deÄŸerlendirme yapacaktır" açıklamasını yaptı. 

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Kozmik Oda'da ele geçirilen bilgilerin dışarıya sızdırılmasıyla ilgili soruÅŸturmanın da devam ettiÄŸini söyledi. Yılmaz, "Ancak bunları dışarı sızdırırlar mı, hiç ÅŸüpheniz olmasın, sızdırabilirler. MÄ°T MüsteÅŸarı, Genelkurmay'ın ve DışiÅŸleri Bakanı'nın bir toplantısı dışarı sızdırıldı mı? Sızdırıldı. Bundan sonra da böyle bir ÅŸey yapabilirler mi? Yapabilirler. Böyle baktığınızda, adeta bir karşı istihbarat örgütü görüntüsü veriyor." dedi.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.