Sosyal Medya

Dünya

Kosova, Makedonya sınırına özel birlikler sevk etti

Makedonya'da meydana gelen şiddetli çatışmalar sebebiyle Kosova da sınıra özel birlikler sevk etti



Makedonya'nın Kumanova ÅŸehrinde meydana gelen çatışmalar nedeniyle, 'ROSU' olarak adlandırılan Kosova özel polis kuvvetleri, Kosova'nın Makedonya ile sınırına gönderildi.

Kosova'dan iki grup ÅŸeklinde sınıra sevk edilen 'ROSU' birliklerinin bir kısmının Kosova-Sırbistan ve Makedonya sınırının birleÅŸtiÄŸi bölgeye yakın olan Gilan ÅŸehrinde, bir kısmının da Makedonya sınırına yakın olan Elez Han kasabasında konuÅŸlandırıldığı öÄŸrenildi.

Kosova Polisi Basın sözcüsü Baki Kelani, Makedonya'nın Kumanova ÅŸehrinde polis ile silahlı bir grup arasında çıkan çatışma nedeniyle yaÅŸanan geliÅŸmelerden ötürü özel polis kuvvetlerinin sınıra gönderilmesi kararını alındığı açıklandı.

Besim Hoti, Kosovalı bazı vatandaÅŸların Makedon polise ile çatışmalara katıldığı ihbarlarının alınması üzerine özel polis birimlerinin sınır geçiÅŸleri denetleyeceÄŸi bildirdi.

OLAY

Makedonya polisi, Kumanova'nın merkezindeki Tode Mendol Mahallesi'nde önceki gün erken saatlerde, silahlı bir grubun bulunduÄŸu bir eve operasyon düzenlemiÅŸ, evdekilerin polise silahla karşılık vermesi üzerine taraflar arasında çatışma çıkmıştı. Yaklaşık 28 saat süren çatışmalarda 8 polis hayatını kaybederken, 37 polis de yaralanmıştı.

Makedonya BaÅŸbakanı Nikola Gruevski silahlı grubun hedefinin, bazı devlet kurumlarına ve sivillere yönelik saldırılar düzenlemek olduÄŸunu ifade etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.